Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Geboorteplan, wel of geen ruggenprik

Gisteren ben ik voor het eerst op controle geweest in het ziekenhuis waar binnenkort ons tweede kindje wordt geboren.

De andere controles vonden plaats bij mijn verloskundige, omdat onze dochter met een spoedkeizersnee is geboren vallen mijn controles vanaf nu, week 36 onder het ziekenhuis.

Ik vond het heel spannend gisteren om weer naar het ziekenhuis te gaan zeker omdat ik erg tegen de geboorte opzie van ons tweede kindje.

Gisteren is er besproken hoeveel procent kans ik heb op een natuurlijke bevalling en dat is in mijn geval 77%, dus een relatief hoog percentage. Bij inleiding met een ballonnetje is het percentage 68%, ook een vrij hoog percentage.

Nu heb ik gisteren van het ziekenhuis een vragenlijst meegekregen om mijn keuze te bepalen wat ik graag wil. Mijn keuze gaat uit naar een natuurlijke bevalling, omdat het herstel sneller is en het lijkt me fijner dan een spoedkeizersnee. Ze kunnen niets garanderen, alleen ze weten wat dan mijn voorkeur is.

Verder heb ik gisteren een geboorteplan geschreven om aan te geven wat ik belangrijk vind tijdens de bevalling.

Veel dingen zijn helder voor me geworden in het maken van mijn keuze. Alleen twijfel ik enorm over de ruggenprik. Eerst was ik tegenstander, later voorstander. En nu twijfel ik enorm wat ik moet doen.

De ene moeder roept moet je doen, je voelt geen pijn en de bevalling is dan prettiger. De andere moeder roept, je moet dat niet doen, je voelt bijna niets en dat is ook vervelend.

Graag zou ik aan jullie willen vragen wat jullie destijds hebben gekozen. Wel of geen ruggenprik.

Alvast bedankt!

 

 

10 jaar geleden

bedankt voor je reactie. Ik heb met de arts afgesproken dat we het momenteel zonder ruggenprik gaan proberen.

10 jaar geleden

Moet je die keuze nu al maken? of kan je dat ook op dat moment bekijken? Misschien gaat de bevalling nu juist heel goed en kan je de pijn goed handelen. Ik ben eigenlijk van mening dat de vrouw ervoor gemaakt is de pijn te kunnen dragen, sommigen zeggen dat het de band met je kind versterkt maar dat weet ik niet. Maar het moet dan natuurlijk allemaal wel goed gaan. Als de bevalling te lang duurt, of het kindje niet goed ligt kan het pijnlijker zijn dan normaal.....tsja wat is normaal. En hoe het gaat kan je pas op dat moment bekijken. misschien kan je aangeven in het geboorteplan wat voor jou de grens is? Succes meid! bevallen kan mooi zijn weet ik uit ervaring ;-)

10 jaar geleden

bedankt voor je reactie

10 jaar geleden

Allereerst heel veel succes met je aankomende bevalling en heel veel plezier erna. Mijn collega en ik hebben helemaal geen goede ervaringen met ruggenprikken. Het gaatje van de prik kan gaan lekken en als dat gebeurt ben je de klos. Hoewel mijn prik gelukkig niet voor mijn bevalling diende was dit bij mijn collega wel het geval en haar hele kraamweek was verpest. Als dat gaatje gaat lekken krijg je enorme hoofdpijnen en geef je bij elke beweging die je maakt over. Ik ben niet kleinzerig maar ik dacht echt dat ik doodging. Een ruggenprik lijkt zo ideaal en het kan natuurljjk heel goed gaan. Ik heb mijn bevalling op eigen kracht gedaan en dat viel mij echt heel erg mee. Ik hoop dat ik je niet heb laten schrikken maar ik gun het niemand om je ZO beroerd te voelen. Zeker niet als je een kersverse moeder bent...