Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #longrijping
  • #vroeggeboorte
  • sophiakinderziekenhuis
  • erasmus
  • weeënremmers

En toen was je daar mijn zoon

Deel 2

06-03-2019

Na een goede nachtrust moet ik in de ochtend altijd plassen ( en in de zwangerschap extra vaak). Ik voelde mij eigen weer erg goed.. die avond ervoor was mijn buik enorm hard en de kleine erg druk.

Het was 7:30 en ik ging naar het toilet, niet wetende dat het hierna helemaal anders ging lopen dan ik gedacht had. .

Na het plassen zag ik wat licht roze... dat kan dacht ik verder geen andere gedachten en ik zeg tegen mijn vriend ‘’ schat het is niet zoals het altijd is ‘’ hij antwoord ‘’ het zal niks zijn we kijken het even aan’’ Ik ging weer lekker terug in bed liggen. .

Het was 7:50 en toen gebeurde het ik voelde knappen in mezelf en het vruchtwater begon te lopen... ik zeg “schat mijn vliezen zijn gebroken” hij schrok, was gelijk wakker en zei “je bent gek”!!!!!! Maar wij zaten op Texel op een eiland en in een hotel.... .

Wij hebben om 9:00 uur de eerste boot gepakt naar het vaste land en toen begonnen mijn rug weeën. Wij zijn nog 2 uur gaan rijden naar Breda en bij aankomst nog geen ontsluiting.

Longrijpings prik en weeën remmers gekregen maar mijn lichaam was er klaar voor. Ik voelde het.. die kleine gaat komen vandaag. .

Omdat ik geen 32 weken in verwachting was moest ik in Rotterdam bevallen. Ik ben daar met de ambulance heen gebracht vanuit Breda en de weeën waren zo heftig dat ik van het ritje ineens 4cm ontsluiting heb gekregen. .

Ons mannetje was ook weer terug gaan liggen in een stuit (daar was ik niet blij mee). Ik kreeg de keuze “mevrouw je kan bevallen op de natuurlijke wijze maar dan komt uw kindje met het hoofdje als laatste” of “ mevrouw u kunt kiezen voor de keizersnede en dan bent u binnen nu en 2 uur papa en mama” .

17:14 hier was hij dan onze zoon Kjeld Pieter Patrick van den Heuvel. Geboren met een keizersnede en een gewicht van 2000gram en 41 cm lang.