Terug
Blog header image

Eerst mijn werk bellen dat ik vandaag niet kom!

Soms loopt een bevalling net even niet volgens het boekje.............

Woensdagavond 30 oktober 2013……ik was 34,5 week zwanger en ik voelde me prima! Nog 1,5 week voor de start van mijn zwangerschapsverlof. Heerlijk! Ondertussen was ik in training voor de onvermijdelijke bevallingsmarathon die over een aantal weken zou volgen. En voor een marathon moet je trainen. En dat deed ik! Gezond eten, op tijd naar bed, zwangerschapsyoga en twee keer per week naar de sportschool.

Zo ook op 30 oktober 2013. Net terug uit de sportschool, stond er voedzame pastasalade voor mij klaar. Mijn man stond op het punt van vertrek voor een potje zaalvoetbal. Even rustig eten, bijkomen en dan lekker douchen. Eerst even die laatste afwas wegwerken.
Maar he?! Wat is dat? Ik had toch net geplast toen ik thuis kwam? Plotseling herinnerde ik mij een artikel over zwangerschap (had er na 34,5 week echt honderden gelezen) waarin uit de doeken werd gedaan dat sommige vrouwen incontinent worden tijdens de zwangerschap. Verdere details zal ik jullie besparen. Nou gefeliciteerd! Sommigen winnen de jackpot, anderen hebben ongeveer dezelfde kans op incontinentie tijdens de zwangerschap. En ik behoorde waarschijnlijk net tot die laatste gelukkigen. Heel onhandig, want ik moest de volgende dag gewoon naar mijn werk!
Kwart over acht, de supermarkt was nog open. Er zat niets anders op dan van die enorme inlegmatrassen te halen. ‘Voor al uw kleine en grotere ongemakken’. Onderweg naar de deur werd de waterschade steeds groter.

In een helder moment kwam de gedachte dat het misschien vruchtwater was. Eerst op internet kijken hoe je dat ook alweer kon checken. Getver?! Moet ik het echt gaan opvangen, zodat de verloskundige er aan kan ruiken? Toch maar even de verloskundige bellen op het nachtnummer. O jee, ik moest direct gaan liggen met een kussen onder mijn billen. Zij zou meteen in de auto springen. Sorry, maar ik moest eerst echt nog even douchen!

Ondertussen ook mijn man nog maar even ingelicht (die was net klaar met zijn potje zaalvoetbal). "Schat, met mij. Er is ‘verder niets aan de hand', maar er bestaat een kans dat ik vruchtwater verlies. De verloskundige komt 'gewoon' even langs om dit te checken". Na mijn douche uiteindelijk maar braaf gaan liggen.

Tien minuten later was manlief inmiddels thuis en stond de verloskundige voor de deur. Met enige gêne gaf ik haar het opvangbakje….ja hoor vruchtwater! Linea recta naar het ziekenhuis. Het was inmiddels 22.30 uur en ik wilde naar bed. Morgen moest ik immers gewoon werken. Onder luid gemopper heb ik wat spullen in een tas geduwd. Wie heeft in hemelsnaam die checklist opgesteld, waar op staat dat je ziekenhuis-tas, op zijn vroegst met 36 weken klaar moet staan?!

In het ziekenhuis werd ik na wat testjes en onderzoek om 2 uur ’s nachts opgenomen. De kleine man deed het allemaal prima. Maar omdat de natuur heeft bedacht dat een zwangerschap 40 weken duurt, was toch echt het streven om mij plat te laten liggen tot minimaal 37 weken. SORRY, 37 weken?!!!! Dat was nog ruim 2,5 week! Zo lang op een gedeelde zaal met allemaal zuchtende en steunende vrouwen? Pfffff, alles voor de kleine!

Eerst maar even wat proberen te slapen. Dat lukte echt voor geen meter. Om 6.30 uur stond de vrouw tegenover mij op, ze wachtte op een geplande keizersnede en zou rond 7.30 uur geholpen worden. Eerst wilde ze buiten nog even een sigaretje roken. WTF??? Vol ongeloof staarde ik haar aan en probeerde ik het idee dat ik hier nog 2,5 week moest liggen uit mijn hoofd te zetten. Ik belde mijn man, want hij twijfelde of hij naar zijn werk zou gaan. Voorlopig lig ik hier nog 2,5 week dacht ik, maar hij besloot die dag toch bij mij te blijven.

Even naar het toilet, rommelde er iets in mijn buik? Zit vast tussen mijn oren! Moest snel weer gaan liggen. Toch voelde het als een soort van buikkramp. Een kwartier later arriveerde mijn man in het ziekenhuis en was inmiddels duidelijk dat er wat weeën-activiteit was. Gelukkig had de gynaecoloog al aangegeven dat de kleine gewoon mocht komen als hij zich zou melden. Dat was een geruststelling. De verloskamer werd klaargemaakt en om 7.00 uur mocht ik die vreselijke verpleegafdeling eindelijk verlaten en schoven ze mijn bed de verloskamer in.

Ik keek om me heen. Dus dit is de ruimte waar ik de komende 24 uur zal verblijven?! Prima kamertje met een mooi uitzicht over de stad. De dienstdoende gynaecoloog kwam gedag zeggen en direct een eerste check doen. Met grote ogen gaf zij aan dat ik al ruim 8 centimeter ontsluiting had.
Huh? Maar dat moet toch samen gaan met helse pijnen, geschreeuw, gevloek en getier? Voor 12.00 uur is de kleine er wel gaf ze aan. Ik keek op de klok, het was 7.15 uur. Wauw, die 24 uur blijkt niet te kloppen. Inmiddels kreeg ik meer weeën. Om 9.15 uur is onze kleine man geboren.

Nu eerst  mijn werk maar even bellen dat ik vandaag niet kom!

Anoniem
7 jaar geleden

Haha ben heel benieuwd!

rebo1982
7 jaar geleden

Das weer eens een ander bevallingsverhaal! Ik hoop dat de kleine het ook gelijk goed deed!

Anoniem
7 jaar geleden

Geef mij ook zo'n bevalling! (Al had het natuurlijk wel een paar weekjes later gemogen ;))

Suuz123
7 jaar geleden

Kan niet wachten op je volgende verhaal hopelijk schrijf je daarin over de volgende dag iets met lunchen ofzo! ;)

Anneliene.
7 jaar geleden

Dank voor je reactie! Inderdaad een ander verhaal en deel het daarom nog regelmatig (-; De kleine deed het voor het aantal weken dat hij was echt prima. Gelukkig!

Anneliene.
7 jaar geleden

Hi Michelle, dank voor je reactie. Ik wens iedereen zo'n bevalling toe! Het had inderdaad een paar weken later gemogen, maar dan was de bevalling waarschijnlijk minder prettig geweest (-:

Anneliene.
7 jaar geleden

De tijd zal het leren Suuz123!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!