Snap
  • Bevallingsverhalen
  • zwangerschap
  • bevallen
  • meisje
  • geboren
  • februaribaby

Een zondagskindje, 8 weken geleden was je daar 🤎

8 weken geleden, 8 weken geleden werd je geboren. Een zondagskindje met de zon stralend in de lucht. 8 weken ben je nu hier.. ons tweede meisje.

Vandaag was mijn na controle bij de verloskundige. Een afspraak die in het teken staat van even napraten over de bevalling. Hoe is het gegaan? Hoe kijk ik er op terug , hoe kijkt mijn vriend er op terug en vooral hoe kijken wij er samen er op terug..

Wat kijk ik fijn terug op mijn bevalling. Mijn wens om thuis te bevallen was gelukt. Weken lang was ik nerveus, elke afspraak bij de verloskundige stond in het teken van mijn bloeddruk. Zal die weer te hoog zijn? Net zoals bij de zwangerschap van Danni?

Ik probeerde mij zo rustig mogelijk te houden en verzon van alles om maar niet mijn eigen hart te hoeven voelen bij het meten.. gelukkig was hij bijna altijd goed. Stress om niks zou je denken maar ik kreeg het maar niet uit m’n hoofd.

Ongeveer vanaf week 33 tot week 36/37 had ik weer een te hoge onderdruk en zelfs een keer een te hoge bovendruk. Dat ook nog! Want het lag eigenlijk altijd aan mijn onderdruk.

En toen week 37.... De verloskundige die ik toevallig de laatste weken had tijdens mijn controles wist tot op de laatste controle voor m’n bevalling er toch wel een beetje voor te zorgen dat m’n bloeddruk goed was!! Ik had mij er maar aan overgegeven en door haar rustige benadering was hij gewoon goed! Ik was zo blij... alle spanning was weg. Zou het dan toch gaan lukken?

En begrijp mij niet verkeerd. Danni is geboren in het ziekenhuis, met inleiding vanwege die vervelende hoge bloeddruk. Dat was ook een hele fijne bevalling. En ook daar kijk ik heel goed op terug. Want het belangrijkste is toch wel dat je kindje gezond en wel ter wereld komt.

Maar de wens om nu thuis te bevallen was dit keer heel groot. En hoe blij ben ik dat m’n verloskundige mij toch steeds lieten terug komen voor die extra meting en mij het vertrouwen te geven dat het gewoon goed was en dus misschien wel goed zou komen...

De Laatste controle, over de 40 weken. Een tikkeltje ongeduldig want ik was nu zoooo dichtbij. Wanneer word ze nou geboren? Begint het al? Voel ik al wat?

Maar toen begon het. Mijn bevalling. Thuis. Met weer die fijne verloskundige die mij zo rustig kreeg de laatste weken.. Wat een wonder dat zij de telefoon op nam. Wat ben ik blij dat zij er bij was.

Intens dankbaar op die mooie zondag morgen, met de zon stralend in de lucht kwam ons tweede meisje ter wereld.

Abby Bowie 🤎

Snap

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Interiorbylee?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.