Snap
  • Bevallingsverhalen
  • bevallen
  • Bevalling
  • ziekenhuis
  • tweedekindje
  • Zweden

Een tweede keer bevallen in Zweden

Om 0430 begon het wat te rommelen dus paracetamol genomen en nog ff geslapen. Rond 0630 werden Arwen en man ook wakker “today is the day!!” en ben ik aardbeienjam gaan maken. We zijn na het ontbijt samen met de hond wezen lopen en daarna ook nog even langs de apotheek. In die periode waren het meer pijnlijke krampen en niet echt weeën. R. had er hard hoofd in dat het vandaag ging gebeuren.

Na onze lunch rond 1330 begonnen de weeën wat serieuzer te worden en heb ik mezelf afgezonderd in onze slaapkamer en heb ik het allemaal over mij heen laten komen. Met muziek in mijn oren ving ik elke wee op en het ging zo fijn. Rond 1600 voelde ik dat het tijd was om te gaan. Ik belde het ziekenhuis in Växjö maar die zat vol dus we werden naar Halmstad gestuurd. Ik klonk niet echt nog als een bevallende vrouw dus het ging allemaal heel gemoedelijk en lagom. Daarna hebben we Arwen bij onze buren gebracht, de rit naar Halmstad is ongeveer een uur en we kwamen rond 1745 aan.

Daar aangekomen aan ctg gelegd en na 20 minuten deed ze een ontsluiting check...8 cm 😅 door het toucheren braken ook mijn vliezen en toen ging het echt los. De twee dames deden ook gelijk hun volledige tenue aan dus het begon te dagen dat het snel zou gaan. Mijn wederhelft snapte er niets van, we waren net binnen en ze begonnen al over het hoofdje 🤯 Rond 1830 toch maar even het lachgas opgezet en kon ook kort erna al mee gaan drukken want ze zagen het hoofdje al. Aantal flinke weeën later (lachgas, yes yes yes!) en twee persweeën was ze er al om 1849!

Tijdens de persfase wist mijn man nog te vertellen “you know that song about the ring of fire, that’s were you are at”. Jee, thanks for the input. Maar het was zo voorbij en het ging echt zo ontzettend smooth. Ik geloofde het pas echt toen ik haar zag liggen 😅 dat magische moment waarop dat kleine hummeltje op je wordt gelegd, je al vingertjes en teentjes kan tellen en heerlijk kon staren.

Ook de rest kwam vrij vlot eruit en ik heb 150 ml bloed verloren; dat was het. Eowyn heeft gelijk gedronken en heerlijk op mijn borst gelegen. Daarna hebben we samen fika gegeten (ik vooral), rond 2100 gedoucht en toen hebben ze de metingen bij Eowyn gedaan en rond 2200 ben ik naar mijn kamer gelopen met Eowyn en is manlief naar huis gereden voor Arwen. Ik had echt zo’n trek dus ik heb eerst een pak oreo’s naar binnen gewerkt en daarna lekker samen met Eowyn gaan slapen. Goede 5 uur slaap gehad en werd ik dus weer wakker van de trek, ontbijt kwam om 0730 gelukkig. Bevallen maakt hongerig in mijn geval 🤣

R. en Arwen hebben ze ons opgehaald om 1500. Die eerste ontmoeting tussen de dames was magisch, zo lief! Mijn tweede bevalling was zoveel relaxter, ik was in controle en wist exact in welke fase ik zat. Ook kwam ik helemaal zen uit de bevalling en mijn herstel ging super snel. 

En dat is allemaal succesvol verlopen ondanks de wond op mijn stuit. Ik heb er geen last van gehad en ze hebben goed gekeken of de wond niet ging ontsteken. Viel ook weer mee 😅