Terug
Blog header image

Een hele fijne zwangerschap en een geweldige bevalling!

Onze "spontane" zwangerschap van de 2e verloopt super! En dan begint de bevalling... het tegenovergestelde van de eerste bevalling.

Onze zwangerschap van de 2e is er weer eentje zonder kwaaltjes. Ik loop nu bij de verloskundige, en dat is zò fijn. 

Voor de 20 weken echo moeten we naar een Echo centrum. Alles is goed met de baby, en we horen dat we weer een jongen krijgen. Hier zijn we helemaal happy mee.

Deze zwangerschap lijkt veel sneller te gaan. We hebben natuurlijk ook Syd en die zorgt er wel voor dat wij bezig blijven. Syd is heel makkelijk in de omgang en is een vrolijk mannetje. Alleen het gaan lopen, daar trekt hij niet zo hard aan.

Als ik begin October met verlof ga, loopt Syd nog steeds niet. Hij is nu bijna 1,5 jaar.

In mijn verlof gaat Syd wel gewoon naar de opvang, en dit geeft mij wat meer tijd om te rusten. Ook nu heb ik (net als bij Syd) een bescheiden buikje. Als je achter me loopt zie je niet dat ik zwanger ben. Ben dan ook maar 8 kilo aangekomen in deze zwangerschap.

Maar owee als hij zich beweegt... pfff dat doet de laatste weken echt zeer. Ik heb het erover met de verloskundige en ze hoopt voor mij dst hij niet te lang op zich laat wachten. Vlgs haar schatting zal hij ongeveer 3400 gram wegen. N aardige baby dus voor zo'n bescheiden buikje.

Dit was mijn buik met bijna 37 weken.

Ik ben eigenlijk op 14 November 2011 uitgerekend, maar heb hier zelf 11 November van gemaakt.. dat zou toch geweldig zijn... geboren op 11-11-11.

Op 7 November gast Syd n dagje naar mn moeder, zodat ik alle laatste dingetjes kan regelen. Om 16.00 uur smiddags komt ze Syd terug brengen en drinken we samen nog een kop koffie.

Om 16.30 uur wil mijn moeder net weggaan als ik iets voel ploppen. Ik weet meteen wat het is, en vraag heel rustig aan mijn man of hij ff een handdoek wil pakken. Als hij me vragend aankijkt zeg ik dat mijn water is gebroken. Bij hem gaan meteen alle bellen rinkelen.. Mn moeder zegt meteen; zal ik Syd dan meenemen, leg ik hem bij ons lekker in bed. 

Ik ga me even omkleden en maak meteen de tas voor Syd klaar. Om 5 uur neem ik afscheid van Syd en mijn moeder zegt dat ik altijd kan bellen, ook als het nacht is.

Nadat Syd weg is, ga ik me eerst een kop thee maken, en Roy blijft maar zeggen dat ik de verloskundige moet bellen. Als ik met mn kopje thee op de bank ga zitten, bel ik de verloskundige. Ze zegt dat ze over 15 min. even komt kijken, maar zegt ook dat ze tussendoor (om 19.00 uur) even naar de ouderavond op school moet. als ik mn thee op heb moet ik nodig naar de wc.

Terwijl ik op de wc zit komt net de verloskundige en ze komt op de wc kijken hoe het gaat (niet dat ik al persweeen heb). Als ik van de wc kom komt de eerste wee. Het is dan net over 17.30 uur. Ze zijn meteen heel heftig en regelmatig.

De verloskundige vraagt of ik het erg vind als er een verloskundige in opleiding komt helpen. Nee hoor dat vind ik niet erg. deze is er binnen 10 minuten. Ondertussen zijn wij al naar boven gegaan. Vanaf dat moment krijgt Roy het druk. De verloskundige heeft allerlei taakjes voor hem. en ik..... ik heb een reuze weeenstorm. Om 18.15 uur komt de vervangende verloskundige en niet veel later arriveert de kraammhulp. 

En dan gaat het hard, en mijn ontsluiting gaat supersnel om 18.20 uur heb ik al 8 cm. Om 18.33 voel ik enorme persweeen, en ik kan het niet meer tegenhouden. De verloskundige voelt en jaaa ik heb 10 cm. Na 3 persweeen is om 18.40 uur onze zoon Liam geboren. Gelukkig heeft Roy het nog net meegemaakt, want hij was zo druk met kruiken en handdoeken. en wat een drukte bij ons op de slaapkamer. 2 verloskundige, 1 verloskundige in opleiding en de kraamhulp.

Liam weegt 3660 gram en is kerngezond. Om half 8 bel ik mijn moeder en zij is helemaal verrast.. Zo snel al zegt ze, ik had pas vannacht een telefoontje verwacht...

Wat een verschil toch? 

Hoe zal het ons vergaan met 2 kindjes, en wat zal Syd van zn nieuwe broertje vinden lezen jullie in mijn volgende blog!

Lindsy83
6 jaar geleden

Bij mij ging het ook zo snel. Wat een schatje is Liam. Volgens mij vind Syd het helemaal geweldig als ik die foto's zie, maar ik ga het zeker in je volgense blog teruglezen :)

Ilona0903
6 jaar geleden

Wat mooi Diana! En wat een bevalling! Prachtig! Stiekem ben ik wel een beetje jaloers :-)

Diana_77
6 jaar geleden

Jazeker! Syd is een trotse grote broer.. En volgende blogs volgen zeker...

Diana_77
6 jaar geleden

Als iemand mij voor de bevalling had verteld dat het zo zou gaan, dan had ik hem voor gek verklaard... Het was echt een appeltje eitje... De eerste duurde ruim 20 uur en deze ruim 2 uur.. bizar toch.. Maar ook aan snelle bevallingen zitten nadelen

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.