Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Een dag voor oud en nieuw bevallen

Ik was eerst verbaasd totdat ik doorhad dat ik toch maar even de verloskundige moest bellen en dat ik 24 uur had om te bevallen.

Hallo allemaal, hierbij een mededeling op 30-12-2012 is onze zoon Mason geboren!!!!! Hij woog 2860 gram bij de geboorte. Het bevallen begon met het breken van mijn vliezen. Ik zat op de toilet en opeens dacht ik :"Hé, dat is geen plas." Althans zo voelde het niet echt. Toen heb ik snel een beetje in een plastic bekertje "geplast" en toen ik er naar keek zag ik helderroze water met witte vlokjes erin zwemmen. Opeens kwam de realiteit vandaag krijg ik mijn mannetje!!

Ik was eerst verbaasd totdat ik doorhad dat ik toch maar even de verloskundige moest bellen (alleen was het een beetje zuur dat ik nog geen weeën had) en dat ik 24 uur had om te bevallen. Ze zei dat ik nog wel even kon slapen want het kon nog wel even duren voor de weeën zouden komen. Intussen had ik nog steeds voorweeën waar ik al een ruime 2 weken mee liep, onveranderd, dus ik dacht ach dat duurt nog wel even.

Ik bedacht me dat ik nog steeds geen gipsbuik had gemaakt (ik kreeg op mijn babyshower een doe-het-zelf gipspakket) en dit is voor ons voorlopig de laatste zwangerschap. We hebben verder geen plannen voor een derde dus ja als dit de laatste is dan moet het!! Ik heb er eentje gemaakt ter herinnering. Dus ik ging aan de slag met het gipspakket. Intussen was er al een half uur verstreken en toen kwamen de weeën al gelijk om de 3/5 minuten. Het scheelde wel voor de vorm, maar gaf me ook de motivatie om zo snel als ik kon de gips op mijn lichaam te draperen.

Dat ging gelukkig goed (uhum.... Alles zat onder de gips hahahhahaha) en na een uur was ik eindelijk klaar. Daarna heb ik een lekkere lange hete douche genomen en de weeën werden steeds gevoeliger, maar ik kon ze met ademhalen heel goed opvangen. Toen ik om 3 uur 's nachts eindelijk in bed lag werden de weeën pijnlijker en besloot ik de verloskundige te bellen dat ze maar beter kon komen. En een half uur later was ze er.

Ik moest de hele tijd poepen maar had geen persdrang dus moest ze nog even wachten met toucheren totdat ik klaar was en weer gedoucht (is wel zo fris). Toen ze ging toucheren had ik 5 cm ontsluiting en het enige wat ik zei was:" Op naar de laatste 6". Had het nog niet gezegd of de ontsluitingsweeen kwamen keihard door 53 minuten later kreeg ik persdrang en werd ik helemaal kriegel van de weeen want ze sidderden door mijn hele lichaam.

Toen ze weer ging toucheren had ik 9cm en moest er nog een randje van 1 cm aan de bovenkant over het hoofdje heen en die moest ik wegpersen en toen ging het snel maar het was op dat moment superpijnlijk want ze moest diep naar binnen om het hoofdje een beetje te begeleiden omdat hij niet helemaal ingedaald was maar wel genoeg om te bevallen. Het deed nog meer pijn dan de pinlijke weeen en het maakte me woest van binnen. Uiteindelijk heb ik met die woede 17 minuten geperst voordat onze kleine prins ter wereld kwam.

Ik was helemaal in extase en mijn woede ging gelijk over in vreugde . Die woede was eigenlijk mijn oerdrang of drift en heeft ervoor gezorgd dat ik lekker bijdehand erdoorheen ben gekomen. Al met al vond ik het op het toucheren na hartstikke meevallen en dacht:" tja nu kan ik weer niet meepraten over een heavy bevalling" ( niet dat ik dat erg vond ben juist blij dat het een makkie was ) maar dat toucheren gossiemijne wat een  ... gevoel letterlijk! En figuurlijk hahahahahahaha.

Maar kan er nu wel de humor van inzien hoor.  Uiteindelijk na 17 minuutjes persen kwam Mason eindelijk ter wereld. Ik was zo blij en emotioneel. Nu heb ik een meid en een jongen en ben ik voorlopig wel klaar de planning voor nog eentje is leeg. Nu ben ik lekker aan t genieten van mijn kleine ventje. 

11 jaar geleden

Dank jullie wel dames ben helemaal in de wolken. Nahsuusje ik snap wat je bedoelt in mijn enthousiasme draaf ik soms door. Als ik iets vertel dan is het vaak tiennzinnen in 1 gepropt, bedankt dat je mij erop wijst dan kan ik daar volgende keer op letten. Dikke knuffel

11 jaar geleden

Gefeliciteerd!

11 jaar geleden

Gefeliciteerd!

11 jaar geleden

GEFELICITEERD!!