Snap
  • Bevallingsverhalen

Een bevalling van haast 40 uur ik was kapot!!

Na een week voorweeën te hebben gehad en dan nog eens 2 dagen erover gedaan om te bevallen het was zwaar maar zou het zo weer doen!

Na een week voorweeën te hebben gehad was het moment eindelijk aangekomen me vliezen braken.

Om half 7 ochtend werd ik wakker en dacht oef ik moet plassen zeg.. En na een tijdje gestunteld te hebben om uit bed te komen werd de druk hoger ojee het loopt een klein beetje en toen ging ik rennen (lees waggelen als een pinguïn) naar de wc ik zat en splats dat lucht op.

Me vriend riep gaat alles goed? Ja prima jo alleen me vliezen gebroken. Toen gingen bij hem alle alarm bellen af, heb hem nog nooit zo snel uit z’n bed zien gaan en aangekleed te zijn met onze koffers in z’n handen. We moeten gaan schat gauw, Hu??

Lieverd gaat zitten zij ik, zet de spullen neer eet een boterham en ga naar je werk voorlopig begint t nog niet hoor. Ik regel de rest wel.

Is die arme jonge naar z’n werk gegaan op van de zenuwen werd hij naar huis gestuurd na 2uurtjes werken.

Kwam die thuis wat was ik aan het doen boenen en dansen om weeën op te wekken want wis dat ik binnen 24uur moest bevallen om in bad te mogen bevallen. Maar helaas, na veel dingen geprobeerd te hebben en 2 uur gewandeld te hebben moest ik wachten op de volgende dag.

Hier komt het ga het punten:

08:00 ballon in gebracht met de beruchte eendenbek! Werd op een kamer gelegd bij nog een vrouw.

10:00 Hartslag daalde van me kindje en van mij veel ste hoog. Ineens 6 dokters om me heen.

Waarvan 1 vrouw begon te schreeuwen tegen me dat ik rustig moest blijven. Heb de beste mevrouw verzocht om te vertrekken want ze bleef schreeuwen en daar werd ik nerveus van.

12:00 Eigen kamer tussendoor volop weeën en weer een weeën storm,weer getoucheerd en eindelijk had ik 3,5 cm ontsluiting nu dacht ik het gaat beginnen woehoee maar nee

15:00 Mevrouw u moet een ruggenprik nemen want anders houd u het niet vol dat vertelde ze me al in de ochtend en nu kwamen ze weer. NEE Dankje!

17:00 Schatje neem de prik nou we weten dat je sterk ben en toen kwam het hoge woord eruit MAAR BEN ZO BANG VOOR DE PRIK!!! Toch weerstaan en gelijk gekregen.

We zetten u aan de wee opwekkers dan komt er voort in maar u gaat ze pas voelen over een uur als u de ruggenprik krijg. Na een kwartier begon het al veel ste vroeg dus ze hadden hem maar gauw uitgezet.

18:00 Ruggenprik gekregen tranen met tuiten, met angst uit om verlamd te raken of wat anders.

19:00 Na een uur kwam ik weer boven en ik voelde al dat de prik niet werkte, dat vertelde ik ook tegen de zuster, maar ook dat ik moest plassen en die vrouw geloofde me niet ze zegt je moet wachten op de katheter ze zegt ga het schoonmaken met een koud doekje en dan ga ik het inbrengen. Oké eigen risico dus wat gebeurde er koud doekje erlangs en moest direct plassen dus begon te lachen en zij vond t ook wel grappig en zij je hebt me gewaarschuwd. Ze wilde me nog een hogere dosis gegeven voor een zwaarlijvig iemand maar zelf dat hielp niet.

20:00 volledige ontsluiting en persweeën mevrouw u moet ze weg puffen want er is nog geen arts aanwezig.

21:00 Ik heb ze een uur moeten wegpuffen voordat ze er pas was, mevrouw we gaan even kijken of u al vollegdige ontsluiting heeft, ze hoefde niet te voelen want de kruin van me kind zag je al.

U mag beginnen mevrouw persen en puffen wanneer ik dat zeggen. Dat is prima!

In alle stilte ben ik me gang gegaan.

21:15 Moest ik stoppen met persen want de navelstreng zat 3x op zn nek gewikkeld, knipje erin en weer verder.

21:25 Eindelijk me kanjer geboren kerngezond! Jack 3230 gram en 44cm lang om 21:25 op 9-10-14.

8 jaar geleden

Ja me buik voelde ook echt enorm! En ja het was heel raar het gewicht en lengte en dat met zwangerschap suiker daarvoor ben ik op dieet gezet. Maar hij klopte gelukkig helemaal in verhouding, maar breed is hij niet maar nu moet ik zeggen ik ben zelf (super) klein maar 1.62 dus dat zal het dan ook wel geweest zijn denk ik. Ja en er zit inderdaad zoveel verschil tussen de bevallingen maar moet zeggen ik zou zo alles overnieuw doen en kijk dan ook niet op tegen de volgende bevalling als het weer zo ver mag zijn! En ik mag dan ook zeggen dat ik in mijn handjes mag knijpen met hem, het is z'n lief ventje huilt echt gewoon bijna nooit en is alleen maar aan het lachen en spelen.

8 jaar geleden

Haha ja dat denk ik dan ja! Ook geen pretje de weeën remmers ik heb ze gelukkig niet gehoeven maar had al zo lang voorweeën. Geniet ervan zou ik zeggen!

8 jaar geleden

Sow, toen ik je profielfoto zag, dacht ik: enorme babybuik! Geen wonder dat het zo'n moeite kostte om van hem te bevallen. Maar toen zag ik zijn gewicht en dacht: valt wel mee toch? Maar als je dan de lengte ziet.... Dan moet het toch een klein breed ventje zijn. Maar dat is hem niet af te zien op de foto. Mooi mannetje. Ik hoop dat je de zware bevalling inmiddels verwerkt hebt. Vreemd trouwens, hè, dat er zulke grote verschillen zitten in bevallingen. De 1 doet er een paar minuutjes over en de ander daaagen.