Snap
  • Bevalling
  • IVF
  • keizersnede
  • geboorte
  • Baby

De weg naar ons kindje.

De bevalling

16 September 2022. Rond 11.30 werden de vliezen gebroken en meteen daarna de wee-opwekkers aangelegd via het infuus. Nu gaat het echt gebeuren. Nu is het wachten.


Rond 14.30 zaten we op de hoogste dosis van wee-opwekkers. Toen begon ik mijn weeen ook pas echt goed te voelen. Na een snelle controle, was ik pas op 3 centimeter! Mijn gynaecoloog kwam even snel binnen lopen. "Hou er maar rekening mee dat je wel tot middernacht bezig bent". Dit kan nog wel eens een lange dag gaan worden. We waren er toch al om 8.00 uur voor opname.

Om 16.30 opnieuw een check. Net 4 cm.. de weeen komen steeds heftiger, houden langer aan. 18.30 uur, 5 cm. Met in de gedachte de woorden van mijn gynaecoloog.. ik hou dit zo niet vol tot middernacht of later. Rond 19.00 uur vraag ik om de ruggenprik. Helaas komt de verloskundige terug met de melding dat her helaas druk is en ik waarschijnlijk nog wel even moet wachten voordat ik terecht kan. De morfine pomp word ter overbrugging aangesloten. Dit haalt net even het "scherpe randje" van de wee af.

Rond 20.30 uur komt het nieuws dat ik de ruggenprik kan gaan halen. De morfine pomp word afgekoppeld. De weeen komen nu weer eens zo hard terug. Ik krijg de bibber op mijn lijf en lijk niks mee te kunnen controleren. En dat nu net er zo een spuit in mijn rug moet worden gezet! 

Hoe ik het heb gedaan, weet ik nogsteeds niet. Maar ik heb geen bibber, geen wee gehad. Geen kick gegeven! Al vrij snel deed de ruggenprik zijn werk en lukt het weer te "ontspannen" voor zover mogelijk natuurlijk.

Om 22.00 uur waren we terug op de kamer. 22.30 uur, had ik 8 cm! Een flinke sprong gemaakt ondertussen. Een uurtje later volledige ontsluiting. Ons kleine was alleen nogsteeds niet verder ingedaald. Dus de intussen persweeen tegenhouden.. ietsjes druk geven in de hoop dat er verdere indaling komt. En nog heel even volhouden!

01.30 uur, "We kunnen nu niet langer gaan ophouden. We gaan over op persen." 3x persen in elke wee. Even snel op adem komen en hup, opnieuw! Alles wat ik in me heb gooi ik in mijn wee. 02.00 uur.. geen beweging. Ze zien dat ons kleintje het niet meer leuk vind tijdens het persen. Zijn hartslag daalt iets. Ook ik kan inmiddels niet meer na 19 uur.. "Ik ga even overleggen hoe we je kunnen helpen. Misschien met de vacuum, maar ik denk dat we er beter aan doen te gaan voor een keizersnede." Na overleg met mijn eigen gynaecoloog die die nacht dienst had, werd er besloten over te gaan op een keizersnede. Er was gewoonweg geen ruimte voor een natuurlijke bevalling.

2.15 lag ik op de OK. 

2.49 uur, het "luikje" in het doek kwam na beneden. We hebben onze zoon geboren zien worden.

Een zoon!

NOAN - 17 September 2022 • 02.49 uur • 50 cm • 4100 gram


Leestip: Ziekenhuis en onderzoeken: en weer zonder resultaat 

1 jaar geleden

Jullie wondertje, niet makkelijk geweest maar Noan heeft een super papa en mama!🤎🤎