Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • ziekenhuis
  • kraamweek
  • ruggenprik
  • risico's

De risico's van een ruggenprik die je nog niet kent

In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen over mijn pittige zwangerschap en snelle bevalling. In dit blog wil ik jullie vertellen over de risico’s van een ruggenprik.

Het is dinsdag 04 juni. Ik ben een dag geleden bevallen van mijn prachtige zoontje. Hij eet, drinkt en slaapt goed. Wanneer ik wil opstaan om naar beneden te gaan merk ik dat ik toch wel behoorlijk wat hoofdpijn heb. Ik geef hier op dit moment niet al te veel aandacht aan, ik ben net bevallen, ik zit op een roze wolk en ben volop aan het genieten. De verloskundige komt ook nog even langs en vraagt hoe het gaat. Ik geef aan dat ik mij goed voel, maar toch behoorlijk wat hoofdpijn heb, maar dat ik dat niet zo gek vind. Ik kom de dag goed door, ben volop aan het genieten van mijn gezin en ga op tijd naar bed toe. De volgende dag kom ik letterlijk huilend naar beneden van de hoofdpijn. Omdat ik het idee heb dat de pijn uit mijn nek kom, heb ik een afspraak gemaakt met een fysiotherapeut aan huis. Aan het einde van de dag kwam hij langs en bevestigde dat ik een behoorlijk stijve nek en rug had en dat daar waarschijnlijk dan ook de hoofdpijnen vandaan kwamen. Na het los masseren, voelden mij nek en rug stukken beter aan, maar mijn hoofdpijn was nog steeds niet weg. Wel viel het mij op, dat als ik ging liggen, de pijn een stuk minder was. 

Snachts wilde ik mijn zoontje de fles gaan geven, maar zodra ik hem in mijn armen had, hield ik het niet meer van de pijn. Huilend heb ik mijn man wakker gemaakt om te vragen of hij ons zoontje de fles kon geven. De volgende dag kwam de verloskundige weer voor controle en zag dat ik er volledig doorheen zat. Daarop heeft zij direct het ziekenhuis gebeld, waar wij met spoed naar toe moesten komen. Daar ga je dan, met een baby van 4 dagen oud, terug naar het ziekenhuis. 

Na veel onderzoeken en overleg, zijn ze erachter gekomen dat ik tijdens het zetten van mijn ruggenprik (ze hebben mij 14 keer misgeprikt), een complicatie heb opgelopen en dat ik een gaatje in mijn ruggenmerg heb waar hersenvocht uitlekt. Dat verklaart de hevige hoofdpijnen en dat als ik lig de pijnen af nemen doordat het vocht weer aangevuld wordt. Met spoed ben ik naar de uitslaapkamer gereden voor een bloedpatch. Hierbij zetten ze opnieuw een ruggenprik en spuiten ze wat eigen bloed in. Dit bloed gaat stollen en zorgt ervoor dat het gaatje wat in je ruggenmerg zit, dicht. Ik heb na de ingreep drie uur plat moeten liggen, voordat ik weer mocht zitten om te kijken of de behandeling geslaagd was. Na de drie uur kwam ik omhoog en leek het in eerste instantie niks gedaan te hebben. Gelukkig, na een half uur, merkte ik rustig aan steeds meer verbetering. Twee uur verder zijn wij weer heerlijk naar huis gestuurd en kon het echte genieten, dan echt gaan beginnen….

Lieve aanstaande mama's, ga niet meteen twijfelen over een ruggenprik, want bij mijn vorige bevalling was alles goed gegaan en ik ben en was ook blij dat ik de ruggenprik tijdens deze bevalling heb laten zetten. Maar weet wel dat er nog wel meer risico's aan een ruggenprik zitten.

*tjemama's avatar
4 jaar geleden

Jeetje wat heftig zeg! 😨

Shannon mom of chaos's avatar
4 jaar geleden

🧡🧡

Hayley1989's avatar
4 jaar geleden

Jeetje wat heftig en beangstigend. Wel een snelle bevalling🙈

Lynn26's avatar
4 jaar geleden

Na 2 antibioticakuren , 1tje met de kleine nog in mn buik en de tweede na de bevalling. Gelukkig duurde mijn bevalling maar 12 minuten

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Hayley1989?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.