Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • ziekenhuis
  • kraamweek
  • katheter
  • bloedtransfusie

De kraamweek, maar dan niet zoals gepland

Waar ik verwachtte snel na de bevalling naar huis te gaan, moest ik nog vier dagen in het ziekenhuis blijven. Niet voor Emmily, maar voor mijzelf..

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige blog, was de bevalling niet heel prettig verlopen. Het heeft echter nog een staartje.. 

Na de geboorte van de baby, komt nog de placenta. Deze werd er wederom uitgeduwd. Bij de meeste mensen komt hij er uit als een soort zak. Bij mij kwam hij eruit in stukjes en zat hij door de hele kamer. Het heeft de twee dames drie kwartier gekost om de placenta bij elkaar te halen en het bloed schoon te maken. Hierbij heb ik bewust de vraag gesteld of heel de placenta eruit was, omdat dit bij een collega niet het geval was en zij hier erg veel pijn van heeft gehad. Alles zou eruit zijn, wat een opluchting! 

Ik was helaas niet in staat om over te stappen van het bevalbed naar een gewoon bed. Ik was dus ook niet in staat om te plassen, laat staan om te douchen. Ik mocht dus nog niet naar huis. 

Later op de avond mocht ik nog een keer proberen om te plassen, maar ook dit lukte niet. Ik kreeg daarom een katheter. Wat een onprettig gevoel is dat zeg! Helemaal als je net bevallen bent.. 

De volgende dag kwam er een onwijs leuke dame aan mijn bed die mij die dag zou verzorgen! Ik heb mij door haar zo normaal gevoeld! Ik ben haar nog steeds zo dankbaar! Zij vond dat ik toch wel erg bleek bleef. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik twee zakjes bloed toegediend kreeg. Hier knapte ik al direct zo zichtbaar van op. Dit was echt onwijs fijn!

Al met al heeft de katheter vier dagen gezeten. Ik kon daarna pas plassen. Toen mochten we eindelijk naar huis! Daar heb ik mijn kraamweek af kunnen maken met de kraamhulp aan huis. Vanwege de bekkenklachten had ik recht op het maximaal aantal uur. Hier heb ik dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Lisa was een enorm leuke meid om in huis te hebben en de eerste dingen van te leren. Want.. ik had voor Emmily nog nauwelijks een baby beetgehouden!