Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De kraamverzorgster...

Onze kraamverzorgster viel een beetje tegen... Hebben jullie dat ook weleens gehad??

Bij ons eerste dochtertje hadden we een erg leuke kraamhulp. Ze deed veel in huis, hield alles goed schoon en deed ook veel op een dag, maar ook had ze nog tijd om gezellig met ons te kletsen, te helpen met het verzorgen van ons kleine meisje en zelf om beschuit met muisjes te maken.

Afgelopen augustus ben ik bevallen van ons tweede dochtertje. We hadden weer om dezelfde kraamhulp gevraagd, maar helaas, ze was op vakantie.
Dit keer kreeg we een andere...
Een aardige meid, maar pff wat een verschil met de vorige kraamverzorgster!
Ze deed echt maar heel weinig in huis. Je moest alles vragen en al had je het gevraagd dan deed ze sommige dingen nog niet. Wel was ze erg veel in het zorgdossier aan het schrijven en gezellig met de opa’s en oma’s aan het kletsen...
Ze was echt heel aardig en ook leuk met onze oudste dochter, maar toch vond ik dit wel heel erg jammer!
Er werd weinig schoongemaakt, het toilet en de badkamer elke dag? Wel nee... En als er gezogen was, zag ik ’s avonds de muisjes nog liggen.
Als het nou zo was dat mijn baby of ik erg veel hulp en verzorging nodig hadden de eerste dagen, dan is het logisch dat er weinig in huis gedaan werd, maar dat was niet het geval. Het ging gelukkig prima met ons!

Hoe was jullie kraamhulp? En als zij niet goed was, hebben jullie er dan wat van gezegd?

Wij hebben het wel tegen haar gezegd, en één dag ging dan ook alles goed en werkte ze echt hard, maar de dag daarna helaas weer niet.

Op dag 6 werden we ’s ochtends gebeld dat de kraamverzorgster ziek was. Sneu voor haar, maar wij kregen de laatste 3 dagen nog een andere hulp! Ik vond dat erg fijn, want deze hulp was super! Zij maakte wel goed schoon. Ze kwam binnen en vroeg direct om de schuursponsjes! Het rook ook meteen schoon. Zo fijn!

Dus de laatste 3 dagen hadden we gelukkig nog wel een schoon huis ;-)

10 jaar geleden

De eerste 2 keer had ik een super kraamverzorgende, dus misschien was ik een beetje verwend. Bij onze 3de viel het erg tegen, ze deed ook maar net aan genoeg en omdat ik in de kraam heb gezeten en zelf al vrij snel veel deed had ze tijd over. Maar denk maar niet dat ze de boel eens een keertje lekker schoonmaakte...nee hoor, ze ging heerlijk op de bank zitten lezen. Ik was dan ook blij dat ze wegging, en toen kon ik direct aan de gang om alles weer wat plakvrij en vuilvrij te maken en de was weg te werken...dat was echt een afknapper !

10 jaar geleden

Mijn eerste was geweldig en toen viel de tweede behoorlijk tegen. Ik had om een 'oudere' vrouw gevraagd en kreeg een heel jong meisje...zucht..

10 jaar geleden

Wij hadden de kv van de eerste weer gevraagd voor de tweede, alleen liep het een beetje spaak doordat onze dochter twee weken later geboren werd. We kregen toen aan het einde van de kraamdagen een ander en die was best aardig, maar je had je erop ingesteld de vertrouwde zuster te krijgen, dus ik denk dat ik het op dat moment allemaal wat 'gekleurd' (door emoties) zag. De tweede - moet ik eerlijk toegeven - deed wel meer met ons zoontje (die toen 15 maanden was), de eerste was meer van de schoonmaak...

10 jaar geleden

Ja, dat is idd veel logischer, sowieso omdat ze dan niet met honger in bad gaan, maar ook omdat ze zichzelf nog wel eens onderspugen na een voeding. En idd dacht ik ook dat de kraamhulp het wel zou weten, want voor mij was het toch de eerste keer. Zo blij dat we een ander kregen!