Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • Bevallingsverhaal
  • #eerstekindje
  • bijkomen

De eerste uren na de bevalling

Van na de bevalling tot het slapengaan

Iedereen die bevallen is kent het wel …. 

Net een (zware) bevalling achter de rug en je bent meteen aan het zorgen en moederen. Het even rustig bijkomen doe je eigenlijk niet😅

Niet dat het niet kon hoor want het ziekenhuis personeel en Menno waren zo super lief … maar ik had zelf die rust nog niet in mijn hoofd. Vanaf moment één dat Milan op m’n borst lag maakte ik me zorgen. 

Hij was natuurlijk vier weken te vroeg geboren en de bevalling was alles behalve relax. Gelukkig kwam de kinderarts na een half uurtje Milan nakijken. Eigenlijk deed hij het super! Er was zelfs niks extra’s nodig om Milan een goede start te geven. Dus ik en Menno konden daarna ook weer rustig adem halen. 

Het eerste flesje heeft Menno gegeven toen ik mocht douche. En dit is misschien niet z’n lekker praatje maar op het moment dat ik van het bed af mocht om te douche, verloor ik mega veel bloed… blijkt heel normaal te zijn hoor… Maar ik vond het maar een vieze bedoeling 🤣 

Gelukkig kijk je niet echt ergens meer raar van op als je bevallen bent dus ik was allang blij dat ik even kon douchen. 

Dit ging eigenlijk super goed! Wel moest ik gaan zitten omdat ik wat licht in mijn hoofd aan het worden was. Dit kwam ook omdat ik al langer dan 20 uur niks had gegeten…. Dus tip van flip: vraag toch tussendoor wat te eten en wijs dit ook niet zoals mij af, als ze het aanbieden! 

Na het douche ben ik in een schoon bedje gekropen met Milan in mijn armen. Dat moment was zo lekker 🥰

Toen we op onze kamer waren kon ik in alle rust hem een flesje geven 🍼 naja dat denk je dan…. Echt rustig was het niet want de ene arts na de andere komt de kamer in. Tuurlijk is dit nodig maar ik was helemaal kapot 💤 

Ook werd ik erg misselijk een paar uurtjes na de bevalling. Ik denk dat alle spanning er even uit moest… Gelukkig kreeg ik snel medicatie en was het zo weer over. 

Toen het avond was kwam er eindelijk een beetje rust in de tent. Milan sliep en Menno en ik lagen ook lekker. Ik iets lekkerder dan Menno want dat extra bed is niet echt goed voor je rug zei Menno😜 

Later op de avond ben ik nog een keer zelfstandig gaan douche en kon ik lekker bijkomen van alles! Elke keer als Milan een flesje moest kwam er een verpleegkundige en die hielp mij of Menno met het verzorgen van Milan. 

Toch is dit wel lekker hoor! Even iemand die mee kijkt en waar je op terug kan vallen als het nodig is. Nu was het gelukkig niet nodig maar het idee alleen al gaf mij rust. 

Daarna konden we lekker gaan slapen. HAHA slapen… ik weet niet hoe dit bij jullie was? maar ik en Menno hebben geen ook dicht gedaan. We hebben alleen maar hee verliefd dat bedje in gekeken waar Milan lag 🥺😜 Slapen doen we later wel! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Familie_deGoede?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.