Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Gezinvan5

De bevalling van ons meisje

In mijn vorige blog vertelde ik al dat we voor een geplande keizersnede zouden gaan. Deze was gepland op 18 mei 2018. We hadden afgesproken dat we voor een gentle c section zouden gaan. Ik zou nu ons meisje geboren zien worden doordat ze het doek omlaag zouden doen als het zo ver was en daarna zou de kleine meid direct bij mij gelegd worden. Dit had ik met de bevalling van onze jongens allemaal niet gehad en dat had er toch behoorlijk ingehakt. Dus dit allemaal besproken met de gynaecoloog en die ging akkoord zolang er niks zou gebeuren waardoor anders moest.

De dag van de keizersnede. We hadden onze jongens naat school gebracht en toen samen door naar het ziekenhuis. Daar ons gemeld. De keizersnede stond gepland voor 10 uur. Alle controles laatste controles werden en gedaan en werd verder voorbereid voor de OK. Iets voor 10 konden we naar de OK toe. Mijn man ging zich omkleden en ik zou alvast de ruggenprik krijgen in de tussentijd. Daar kwam de ruggenprik. Mevrouw gaat u maar even zitten met een gebogen rug en de benen langs het bed. Hier komt die. U zult even een prikje voelen en dan een schokje in de rug en benen. Oke. Ik voelde de prik maar verder niks. We gaan het nog een keer proberen. Even goed ontspannen hier komt die weer. Weer voelde ik de prik maar verder niks. Mevrouw we gaan het voor de laatste keer proberen anders gaat u onder narcose, dus probeer u eens goed te ontspannen. Nou dat is makkelijker gezegd dan gedaan als ze je net ervoor zeggen dat als deze niet lukt je onder narcose gaat. Nou vooruit dan. Nog 1 keer. Prikje en toen kwam een klein schokje. Maar helaas wederom niet gelukt. Toen kwamen de tranen. Nog voordat mijn man er was ging ik al onder narcose. Mijn man wist dus toen nog niet dat de ruggenprik mislukt was.

Gelukkig was er een hele lieve verpleegkundige die ervoor gezorgd heeft dat mijn man er wel bij mocht zijn. Dit mag namelijk normaal niet als je onder volledige narcose gaat. Hij mocht niet langs mij zitten maar mocht wel in een hoekje van de OK staan en heeft de kleine geboren horen worden. En is daarna direct met de kleine terug naar de afdeling gegaan. Ik werd in de tussentijd gehecht en daarna naar de recovory gebracht om bij te komen. 

Ons meisje was geboren om 11.03 en ik heb haar voor het eerst gezien rond 12 uur. Dit was anders dan dat we gepland hadden. Weer dat gevoel van falen. Gelukkig heb ik hier direct met iemand over kunnen praten waardoor ik dit wel snel een plekje heb kunnen geven. 

Eenmaal terug op de kamer hebben we mijn zus gebeld zodat zij onze jongens kon brengen zodat we als gezin samen konden zijn. Om 13.00 uur waren we dan ook echt helemaal compleet. Ons gezin bestond toen uit 5!  

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Weslor?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.