Snap
  • Bevallingsverhalen
  • bevallen
  • Bevallingsverhaal
  • weeënopwekkers
  • Persdrang

De bevalling van Lauren

Bevallen zonder persdrang

Inmiddels liep ik al 6 dagen over mijn uitgerekende datum, dus toen ik 's nachts wakker werd met lichte krampen was ik blij dat het eindelijk begonnen was. 

Ik werd rond 02.30 wakker van de krampen, maar kon nog wel prima doorslapen. Mijn vriend werkte destijds nog 's nachts en die was dus niet thuis, ik appte hem daarom dat het begonnen was. Hij hoefde wat mij betreft niet al thuis te komen omdat ik had gelezen dat voorweeën ook heel erg lang kunnen duren. Hij kwam rond 06.00 weer thuis, maar ging om 08.00 ook weer naar zijn andere baan.

Om 09.00 vond ik het pijnlijker worden en heb ik de weeën getimed, omdat ze toen om de 5 minuten kwamen heb ik mijn verloskundige gebeld. Die stond om 10.00 voor de deur en zag dat ik 4 cm ontsluiting had. Mijn vriend had ik inmiddels ook thuis laten komen. 

Op naar het ziekenhuis

We mochten direct naar het ziekenhuis. Ik was al best misselijk van de weeën en had mijn vriend gevraagd een emmer in de auto te zetten omdat het ziekenhuis nog wel 20 minuten rijden was. Eenmaal in de auto werd ik wel erg misselijk en wilde ik de emmer, maar die was mijn vriend helaas vergeten. Dus ik alles maar ophouden en eenmaal op het parkeerterrein kwam alles er uit. De wind stond de verkeerde kant op en alles vloog zo de auto in, dat heeft mijn moeder later nog schoon staan poetsen voordat we weer naar huis konden.

Maar goed, we waren rond 12.00 op de kamer en rond 15.00 had ik 10 cm ontsluiting. Beetje jammer dat mijn weeën toen besloten dat ze niet meer nodig waren. Om de 15 minuten kwam er nog wat lichte kramp voorbij, maar dat was het ook wel. 

Hierdoor moest ik eerst aan de ctg en kreeg daarna pas weeënopwekkers. Mijn vriend is boer en er kwamen allemaal dingen voorbij die ook gebruikt worden bij bevallingen van koeien, dus na een aantal vergelijkingen tussen mij en koeien konden we weer verder.

De weeënopwekkers deden niet echt wat naar mijn idee en zelfs op het maximale niveau gebeurde er maar weinig. Uiteindelijk heb ik zelf maar meegeduwd en gelukkig was dit genoeg om de baby er uit te krijgen. 

Jongen of meisje?

Achteraf gezien had ik helemaal niet door dat ik geen persdrang heb gehad, maar nu ik ook een tweede bevalling heb meegemaakt, weet ik dat ik dat bij deze bevalling niet heb gehad.

We wisten niet of we een jongen of meisje zouden krijgen. Maar om 18.44 werden wij gelukkige ouders van ons meisje Lauren ♡