Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • humor
  • wkz
  • relax
  • ontspannig

De bevalling (deel 1)

29 juni word ik snachts wakker met een raar gevoel, krampen? Eigenlijk kan ik het niet omschrijven ik merk wel dat het met regelmaat komt, na een half uur begin ik maar is te time.. 5 min, 7 min, 6 min 9 min eigenlijk zit er niet echt een patroon in.. Na een uur stop ik, ga plassen en weer terug m'n bed in. Ik ben onrustig en merk dat slapen niet echt gaat. Rond 6 uur maak ik mijn man wakker en vertel hem van vannacht. Gelukkig is hij die dag vrij dus we blijven samen nog lekker liggen. We slapen nog wat en eigenlijk voel ik niks meer. Mijn man rommelt wat in huis en ik chill lekker in bed, buiten is het toch weer bloedheet. 

Ik app mijn moeder of ze ons brood op de markt wil meenemen maar zeg verder niks. Om 4 uur besluit ik toch de verloskundige maar even te bellen om dit te vertellen, ze zit in een bevalling maar komt langs als ze klaar is! 

Rond 6 uur is ze er, boven controleert ze alles en ik heb 1,5 cm ontsluiting, er gebeurd wel wat. Ze stript nogmaals en we spreken af dat als er wat gebeurt ik bel, wel zegt ze lachend 'ik ga nu wel eerst slapen dus pas na half 12 bellen hoor' ik zeg nog stoer ' komt goed, slaap lekker! 

We besluiten wat te gaan eten, op het moment dat we zitten krijg ik echt kramp, ik moet het echt wegzuchten en al snel gaat dat niet meer zittend, ik loop naar het aanrecht om te hangen.. Als het weg trekt ga ik weer zitten, na een paar minuten volgt hetzelfde ritueel, mijn man lacht me gewoon uit zo komisch vindt hij het! 

Ik besluit maar even te douche, maar na 5 min ben ik er alweer uit! Verschrikkelijk! Ik ga lekker op bed liggen en mijn man brengt een kopje thee! Dan gaat de bel en staan mijn ouders met het brood voor de deur! Mijn man doet open en laat ze binnen, na 10 min denk ik wel even naar beneden te kunnen, mijn vader staat in de tuin en mijn moeder in de keuken en begint te lachen als ze me ziet! 'gaat het wel?' vraagt ze nog, en wrijft over m'n rug! 'Ja hoor' zeg ik stoer! Ik ga toch weer m'n bed in en m'n ouders vertrekken. Op tv wordt de film Avatar uitgezonden, 'aa denk ik nog dat is een lange film mooi'! Rond half 10 komt mijn man boven kijken en vraagt of ik al getimed heb, ik zit zo in de film dat ik dat gewoon vergeten ben! Ik begin en merk al snel dat ze om de 3 min komen en ruim 1 minuut duren... We kijken elkaar aan en beginnen te lachen, half 12 duurt nog wel lang he, zeggen we tegen elkaar. We besluiten het nog even aan te kijken want eigenlijk gaat het prima! Om kwart over 10 gaat mijn man toch bellen! 

De verloskundige is er rond 11 uur en ik blijk al bijna 6 cm ontsluiting te hebben, omdat ik graag in het ziekenhuis wil bevallen gaat ze bellen. Ons voorkeur ziekenhuis zit vol en ook de volgende heeft geen plek. Uiteindelijk heeft het wkz om 12 uur een kamer vrij. Wordt vervolgd..