Snap
  • keizersnede
  • Gentlesectio
  • gepland
  • Bevallig

Daar was ze..

Eindelijk.

Mijn 3e bevalling was weer een nieuwe ervaring. Ik heb volgens mij nu wel alles gehad. De eerste kwam natuurlijk, maar wel met hulpmiddel (vacuümpomp) ter wereld. Bij de tweede vorderde de ontsluiting niet na een inleiding, waardoor het uiteindelijk een spoed keizersnede werd. De derde een geplande keizersnede. Bewust voor gekozen. 


En toch, toen het moment daar was werd ik bang. Dit keer geen weeën (een hele gekke ervaring, omdat ik 2x anders gewend was). Het klopte niet. Haha. 


Best eigenlijk dat je in de ochtend naar het ziekenhuis gaat en 3 uurtjes later je kindje vast zult hebben. Zo van; kom we gaan onze baby ophalen.


De weg naar de OK vond ik verschikkelijk. Je maakt alles bewust mee. Met een spoed keizersnede en weeën beleef je alles toch anders. ( Mijn ervaring hè)  Je zit in je eigen bubbel, je omgeving maak je niet bewust mee. Maar nu dus wel. Want er waren geen weeën. Ik hoefde niks weg te puffen. 


In de OK aangekomen voelde ik de spanning stijgen. Ze wilde bijna beginnen maar m'n man was er nog niet. Daar lig je dan alleen. In de OK. Het team was heel lief voor me en stelde me gerust. Vroegen of alles okay was. M'n man kwam er bij en ze gingen beginnen. Ik werd misselijk van de narcose, dus ze gaven met iets zodat het weg zou trekken. Ze hielden me goed in de gaten. Stelde vragen. Keken hoe ik reageerde etc. Echt heel fijn.


En toen ging het luikje open en zag ik hoe ze geboren werd. Het was zo mooi! Wat was ze mooi. Papa mocht de navelstreng doorknippen en toen mocht ze bij me komen liggen. Genieten met een grote G! Echt. 


Mijn vorige bevallingen waren niet fijn, deze maakte alles goed. Zo rustig. Zo kalm. Het was liefde op het eerste gezicht. En voor het eerst maakte ik kennis met de roze wolk. 


Ik zie altijd; roze wolk? Die is er niet. Wat een onzin. Maar nu was hij er wel.. en nog steeds geniet ik intens als ik eraan terug denk. 


 

#bevalling #keizersnede #gepland #rozewolk