Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevallingstrauma
  • Baby
  • Eindgoedalgoed

Daar was hij dan..

Ik beloofde jullie een vervolg op spinning babies.

Toen de vroedvrouwen vertrokken werd het nog een zeer lange avond

De vroedvrouwen vertrokken rond 18.30 en uiteraard kwam mijn razendbenieuwde familie kijken naar ons nieuwe wonderstuk. Mijn partner ging naar beneden een pizzabroodje in de oven steken, we hadden inmense honger na deze dag.

  

Ik trok het deken van mij af 

Ik zei hem even rustig te doen en zich niet te haasten, mijn grootmoeder was toch bij mij

Mijn grootmoeder was zo trots, ik lag op bed en terwijl onze versgebakken baby met glinsterende ogen werd aangekeken, voelde ik plotseling mijn rug warm worden, nog wat suf en uitgeput van deze helse bevalling, was ik even in de war. 

-Lekte het dak? Nee dat kon niet, enkel de speelkamer was nog boven ons.

- heb ik nu gewoon in mijn broek geplaatst? Ook niet.

Ik vroeg mijn grootmoeder even op de baby te passen, en wat ik toen zag, was nog maar het begin van een zeer lange, angstige avond. Ik trok ons donsdeken van me af en zag daar tussen mijn benen veel bloed. Ik keek achterom en ook daar was het bloed door mijn pyjama al in het midden van mijn rug gekomen.

Mijn grootmoeder keek me aan, en we wisten allebei dat dit niet goed was. Ik vroeg haar mijn partner naar boven te roepen, en mijn moeder (die tevens mijn buurvrouw is) werd ook gebeld. Ik wilde opstaan om mijn benen schoon te maken, en het bloed liep als een straal tussen mijn benen. Ik belde de vroedvrouw, die zei dat het normaal was om wat bloed te verliezen na een bevalling. Het was mijn derde bevalling, dus ik wist zeker dat dit niet normaal was. Ik vertelde haar dat ik echt ongerust was, en ze vroeg me een WhatsApp-foto door te sturen om eens te kijken. Ik wou naar de badkamer wandelen en op die moment vielen en grote brokken bloed, ik maakte snel een foto en enkele seconden later kreeg ik telefoon :


"DJUNA geef je baby aan je mama en laat je partner of je buik duwen, laat je grootmoeder de deur opendoen beneden, wij komen er aan!!"

Opeens wist ik dat dit serieus was, ondertussen was ik zo apathisch, had mijn vuil bebloede kleding uit en lag gewoon in een volle kamer naakt op bed, maar dat kon me op die moment niets schelen. Ik zag de paniek in ieders ogen, maar zelf was ik nog amper bewust van wat gebeurde. 

Het enige wat wel constant door me heen ging was : "komaan he, je hebt 3 kinderen die hun mama nodig hebben!" Maar ik voelde ook dat dit niet in mijn  eigen handen lag.

 Hoelang het precies duurde voor er 3 vroedvrouwen in mijn kamer stonden, weet ik niet meer, maar het leek uren te duren.

Ik kreeg een spuit om het bloeden te doen stoppen, ik kreeg onmiddellijk heel zware na-weeën. Enkele minuten daarna vroeg ik aan de vroedvrouwen of ik me mocht gaan afspoelen want ik hing immers vol met bloed. 

Ze zei me om mee te gaan want ik was totaal verzwakt en zag erg grauw. 


Ik stond in de douche en ik zag een bloedklont hangen, ik was zo bang ergens aan te komen dus de vroedvrouw duwde hiertegen, plots viel er zo'n enorme klonter uit, dat ik dacht dat er een tweede baby uit mij viel, het was verschrikkelijk groot, warm en spatte uit elkaar op de grond. 



De uren nadien waren verschrikkelijk en ik was bang de volgende ochtend niet te halen.


Wordt vervolgd...



Happy if you follow me, liefs ♥️

Leestip: Lotusbevalling: een unieke en liefdevolle ervaring

4 maanden geleden

Heftig om te lezen heb soort gelijke meegemaakt ook met me 4e kindje. Fijn dat alles goed gaat nu, ben benieuwd naar je vervolg

4 maanden geleden

Oh heftig he, is met jullie ook alles goed gekomen?

4 maanden geleden

Jee wat een verhaal. Hoop dat alles goed gaat met jouw en je baby

4 maanden geleden

Wat lief dat je reageert, met ons gaat alles nu relatief goed, ons zoontje is ondertussen 15 maanden, maar met een ontwikkelingsachterstand, zoals zijn broertje, hier schrijf ik later nog meer over, liefs ❤️