Snap
  • Bevallingsverhalen
  • ruggenprik
  • #prematuur
  • #keizersnee
  • bloeding

Bloedingen (blog2)

Blog 2

Maar dan is het zover we hebben de 35 week gehaald niemand had dat verwacht! Maar helaas de kinderafdeling ligt vol wat een teleurstelling was dat.. inmiddels waren we het ziekenhuis wel zat namelijk. Na 2 dagen is het eindelijk zover ik word ingeleid. De wee opwekkers worden gestart. Maar helaas na 24 uur op de hoogste stand heeft het helemaal niks gedaan. Er word een ballon geplaatst om de ontsluiting verder op gang te helpen. Na 24uur weer een controle maar helaas mijn lichaam brengt niet de bevalling op gang. 

Er word besloten om een keizersnee te gaan doen. Wij vinden het allemaal wel prima want een bevalling op de natuurlijke weg gaat het niet meer worden. We worden klaar gemaakt en in een blauw jasje gehesen. Na eventjes wachten en wat controles ga ik naar de operatiekamer en word de ruggenprik gezet. Geert mag er daarna ook weer bij komen gelukkig het gaat nu echt gebeuren. Na een paar minuten word dan eindelijk onze zoon Jonah geboren. Eerst even snel bij mama geknuffeld en dan door naar de controles bij de kinderarts. Helaas krijg ik het steeds moeilijker de ruggenprik is te hoog gezet dus ik voel tot mijn kin helemaal niks meer en ademen word moeilijker. Ik krijg een beetje zuurstof toe gediend en word ondertussen gehecht. 

Geert blijft bij Jonah die ondertussen aan de beademing ligt want het ademen gaat steeds moeilijker. Als ze alles stabiel hebben word hij naar de couveuseafdeling gebracht. Hier word hij op zijn buikje onder een warmte lamp gelegd en aan de monitoren gelegd. Als hij lekker ligt komt Geert terug naar mij en laat foto’s zien van Jonah wat een dapper ventje! Na 2 ijsjes voel ik mij weer wat beter gelukkig en mag ik eindelijk naar Jonah toe. Daar ligt hij dan in een pampertje aan allemaal draadjes.. maar hij doet het super goed. Helaas mogen we nog niet knuffelen hij moet eerst sterker worden. We besluiten om even terug naar de kamer te gaan even bijkomen van alles. Savonds gaan we weer lekker naar Jonah toe hij doet het super. De volgende dag mogen we even lekker knuffelen gelukkig wat een geniet momentje is dat! De eerste nacht heeft die goed doorgebracht. 

Na 3 dagen mag die van de beademing af hij kan het nu zelf gaan doen. Dan mag die ook zijn eerste kleertjes aan wat staat het hem toch mooi. Jonah is 5 dagen oud en mag lekker bij mama op de kamer komen want hij doet het allemaal prima. Mama voelt zich eigenlijk best goed en red zich er zelf al aardig mee. Het ziet er naar uit dat we lekker naar huis mogen maar Jonah ziet nog te geel dus het bloed word geprikt. De gehaltes zijn nog te hoog.. morgen word er weer geprikt helaas zijn ze dan ook nog te hoog. We knuffelen nog even door in het ziekenhuis. De volgende dag weer bloedprikken en je waardes zijn iets gedaald gelukkig dus we mogen heerlijk naar huis toe! Wat een bizarre tijd was dit na in dit ziekenhuis ook nog is 5 week te hebben gelegen.

Ik ben dus 9 week niet thuis geweest.. wat een gek moment is dit. Maar wat is het heerlijk om weer thuis te zijn en genieten met het gezin compleet. Lekker met zijn 4en thuis.

Na 6 week worden we gebeld door de Gyncoloog de placenta was opgestuurd voor onderzoek. Uit het onderzoek is gekomen dat er een ontsteking in de placenta zat waarschijnlijk door de gebroken vliezen. En er blijkt een bloeding in de placenta te zijn dit had dus Heel anders af kunnen lopen.. gelukkig gaat alles helemaal goed en groeit Jonah als kool we genieten intens thuis.