Snap
  • Bevallingsverhaal
  • positiefbevallingsverhaal
  • #ziekenhuisbevalling#bevallingsverhaal
  • mijnbevallingsverhaal
  • Gentlesectio
  • Sectio
  • #csection

Bevallingsverhaal Alex deel 2

Bevallen via een gentle sectio.

Op donderdag konden we dus nog alles regelen voor als we thuis zouden komen met ons zoontje.

Alsook konden we nog alles in orde maken voor ons dochter. Want zij zou op vrijdag naar school gaan en mijn schoonouders zouden haar ophalen om dan samen naar haar broertje te komen kijken. Maar broertje ging ook nog een cadeautje meebrengen dus dit moest nog ingepakt worden. De koffer voor mezelf en de baby gingen in de auto en ik kreeg nog een Corona test voor de zekerheid. Ik had in januari Corona gehad en de test was nog steeds positief.

Maar op zich hebben we daar niets meer van gemerkt.

Op vrijdagmorgen zetten mijn man en ik samen onze dochter af op school. Het gewone uur voor haar dus ging ze nog even naar de opvang. Wij waren wat vroeger in het ziekenhuis en tegen 8u waren alle papieren in orde en lag ik al aan de monitor nadat ik weeenopwekkers had gekregen. We konden er beide nog om lachen want we waren uitgerust en er helemaal klaar voor om ons wondertje op de wereld te zetten.

Tegen 8.30 kwam de gynaecoloog even kijken hoe het ging en kwam hij meedelen dat we de weeenopwekkers even zouden stil zetten. Het hartslagje van ons zoontje daalde namelijk iedere keer dat mijn weeen boven een bepaald punt gingen.

Dus tegen 9u15 werden ze terug opgestart na eerst even rust en nog een wandelingetje. Ook werd er nog eens gekeken of er opening was maar dit was nog steeds hetzelfde. Wij wisten ondertussen ook waar we op moesten letten op de monitor en zagen zelf ook dat het niet de goede kant op ging. We stelden mijn schoonouders nog op de hoogte en tegen 10u30 kwam de gynaecoloog weer boven om ons te melden dat ons zoontje zo niet veilig ter wereld kon komen en we voor een keizersnede gingen gaan. Een gentle sectio zo genoemd. Alles was heel erg op het gemak, ik mocht nog eens naar het toilet, we kregen al een volledige uitleg over wat er zou gaan gebeuren.

Ik kreeg een soort jas aan waar ons zoontje na de geboorte direct in zou kunnen gelegd worden.

We gingen naar het operatiekwartier waar mijn man ook een schort en kapje aankreeg. En we nog eens de volledige uitleg kregen van hoe het in zijn werk ging gaan.

Toen werden we naar de operatiezaal gebracht. Waar ik een epidurale kreeg en ze mij hielpen op de operatietafel. Ze legden mij zo comfortabel mogelijk met veel dekens over mij zodat ik geen koud zou krijgen. Iedereen werd op een ontspannen manier voorgesteld en toen kwam de gynaecoloog binnen. Er werd nog even gepraat en gekeken of alles klaar lag en toen vlogen ze er in.

Nog geen half uur later zag ik mijn zoontje uit mijn buik gehaald worden. En hoorden we het 1ste weentje. Ons zoontje werd 1st gecontroleerd en werd daarna bij mij gelegd. De verpleegkundige heeft enkele foto’s van ons 3 samen gemaakt en mijn man had foto’s gemaakt van de geboorte zelf.

Wat een opluchting dat ik de bevalling zo positief heb kunnen meemaken en ons zoontje om 12u07 al op de wereld was gekomen.

Alex Vanrenterghem ~ 11.03.22 ~ 50,5cm ~ 3,905 kg 

1 jaar geleden

Bedankt voor het delen