Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Bevalling van mijn 3e dochter

Veel betere hulp gehad met mijn bevalling dankzij mijn vaders hulp !!!

Ik had een paar moeilijke laatste weken voor dat ik uitgerekend was. Mijn allereerste week van mijn verlof had ik hevige pijn in mijn buik en donkere urine. Gelukkig was er niks aan de hand maar moest erg rustig aan doen . Dat ging erg moeilijk omdat er alleen voor stond met 2 dochters waarvan 1 naar de basisschool gaat. Mijn ouders stelde voor om daar naar toe te gaan tijdelijk zodat hun mij flink konden helpen. Heb bijna elke week wel een dag opgenomen geweest om bij te tanken zodat ik fit genoeg zou kunnen zijn voor de bevalling. Ze hebben me er echt goed mee geholpen. Op een gegeven moment in mijn 39e week was mijn ontsluiting niet ver genoeg om mij in te leiden. Ik had samen met de gyneceloog afgesproken om de volgende dag een avond te blijven om een balloncatheter te krijgen zodat de baarmoedermond wijder open zou gaan. Die avond had mijn vader mij in het ziekenhuis gebracht en mijn moeder lette op de andere 2 dochters van mij. Ik had afgesproken omdat mijn vader het sterkste in zijn schoenen zou staan en bezig ben met een scheiding (dus mijn ex man wou ik er niet bij hebben) dat hij bij de bevalling zou zijn. het was toen de bedoeling dat hij de volgende dag eerst gewoon zou werken en dan naar mij toe zou komen. Voor dat hij ging werken zou hij de oudste op school brengen en de middelste dochter bij mijn opa en oma. Maar de verloskundigen vroegen of hij begin van de middag er kon zijn om mij echt goed te kunnen ondersteunen. Hij moest toen eerder beginnen dus mijn opa en oma extra vroeg op gestaan om mijn 2 dochters op te vangen en de oudste naar school toe brengen. "s middags toen ik ingeleid was kreeg ik aardig heftige weeen dus kreeg een ruggenprik. Net vlak daarna kwam mijn vader er ook aan. Wou even slapen maar kon dat niet na de ruggenprik want de hartslag van de baby ging elke keer naar beneden toen ik een wee had. Was bang dat er wat mis was. Gelukkig ging het later beter. Had toen ook al flinke ontsluiting gekregen en bleef groeien. Toen ik moest persen heeft mijn vader echt heel erg goed geholpen (beter dan mijn exman met de vorige bevallingen). De verloskundigen vonden het erg speciaal dat er een vader bij was omdat vaak de zwangere vrouwen kiezen voor hun moeder. Toen mijn 3e dochter was geboren en op mijn buik lag had ik pas gezegd dat mijn vader de navelstreng mocht door knippen. Hij vond dat wel erg speciaal, want vroeger mocht er niemand de navelstreng door knippen behalve de verloskundigen en bij mij heeft hij dat toen wel mogen doen en nu ook bij een kleindochter. Ben echt blij mee dat hij me erbij wou steunen. En zoals ik en mijn moeder zeg hij zal altijd een extra speciale band met haar hebben vanwege dat hij daar ook de navelstreng door heb mogen knippen. 

9 jaar geleden

Laat ik dat me vader maar niet aandoen haha. Maar lijkt mij super mooi en jullie band zal er zeker extra sterk door worden. Genieten van je meiden en hou zulke vaders in ere.

9 jaar geleden

Super, heel bijzonder!

9 jaar geleden

Wat mooi en speciaal!

9 jaar geleden

Wat bijzonder dat je vader erbij was en wat fijn dat hij zo geholpen heeft! Ik denk dat mijn vader flauw zou vallen als hij zou zien dat ik pijn heb en aan het bevallen ben hihi.... Maar gelukkig heeft jouw vader goed kunnen helpen. Geniet van je meiden!