Snap
  • badbevalling
  • Zwangernamiskraam
  • Bevalling

Bevalling: Roy kijkt me aan alsof ik bezeten ben

Bevalverhaal deel 4: eind goed, al goed.

Het is 01:19 en Roy belt de verloskundige of ze er al bijna is. Ze is er met 6 minuten zegt ze. Ik vraag Roy ook de kraamverzorgster te bellen. Want ik voel aan alles dat het niet lang meer gaat duren. Precies 6 minuten later de verloskundige voor de deur. Ik ben blij om te zien dat de verloskundige die mij zoveel gezien heeft deze zwangerschap, nu dienst heeft. Goed, het is mijn eerste thuisbevalling en we hebben ons een beetje verkeken op de spullen die beneden hadden moeten liggen. Dus Roy wordt een aantal keer naar boven gestuurd om nog wat dingen te pakken. Wanneer er vlak voor de controle opnieuw wordt gevraagd of hij naar boven wil schreeuw ik hard en resoluut ‘NEE!’. Hij moet gaan zitten en niet meer weg gaan. De baby komt bijna. Ik voel het. Om 01:44 wordt er een CT gedaan. Alles is goed. Ik vraag of we mijn vliezen nog moeten breken en of mijn ontsluiting moet worden gecontroleerd. Maar nog geen minuut later voel ik persdrang. Mijn weeën komen nog steeds om de 4 minuten maar zijn zó sterk dat ik niet meer weet waar ik het zoeken moet en begin de volgende wee mee te persen. Ik voel me krachtig. De verloskundige is gaan zitten en zegt me dat ik mijn lichaam moet volgen. Ontsluiting controleren hoeft niet. Ik weet wat ik moet doen. Er wordt op de deur geklopt en de fotografe wil hem openen. De kraamverzorgster is er. Ik roep haar terug: “Nee! Je gaat het missen” Zeg ik terwijl ik midden in een perswee zit. Ik begin te lachen en Roy kijkt me aan alsof ik bezeten ben als ik zeg dat het hoofdje geboren is en heel rustig en gecontroleerd laat ik Liam geboren worden. Hij is er. 💙 Ik voel dat de navelstreng om zijn nek zit en draai hem met een zwiep los. Wauw, wat ging dit snel, maar precies zoals ik wilde. We genieten nog wat na in bad waarop we ons gouden uur boven in bed doen. Ik ga douchen en besluit Zoë wakker te maken. Ze zet grote ogen op zodra ze ziet dat mijn buik ‘weg’ is. Ik knip in haar bijzijn eindelijk de navelstreng door. Ik vind het een heel emotioneel moment . De fysieke verbinding is weg.

Maar wat zijn we trots. Onze Liam is er. ✨


9 maanden geleden

Je zit inderdaad niet meer verbonden aan je kindje dus je kunt gewoon douchen. Is niets geks aan. Vele moeders doen dit en het wordt ook wel een (halve) Lotus bevalling genoemd…. En wat betreft mijn buik. Geen idee wat je hiermee bedoeld 😂 Maar als je bevallen bent is je buik doorgaans ‘weg’. Tuurlijk zie je nog wel dat je zwanger bent geweest maar de toeter is echt wel weg.

9 maanden geleden

Dus je bent gaan douchen met de navelstreng er nog aan, je kind wakker gemaakt en toen pas de navelstreng doorgeknipt?

9 maanden geleden

Sorry klinkt niet aardig maar ik vroeg het me gewoon af! Gefeliciteerd!!

9 maanden geleden

De navelstreng zit na de geboorte aan de baby en de placenta, niet aan de moeder. Douchen kan dan ook prima 😊

9 maanden geleden

De navelstreng zit aan de baby en de placenta vast, de placenta wordt geboren nadat de baby geboren is. Daarna kun je zo lang wachten als je wil met het doorknippen van de navelstreng.

9 maanden geleden

Lotus geboorte?

9 maanden geleden

Dat snap ik dus ook niet helemaal, en haar buik was meteen weer weg.

9 maanden geleden

Hey ik kan jou niet volgen op insta het lijkt alsof je me geblokkeerd heb zou je dat willen veranderen ik vond het namelijk heel leuk om jou te volgen

9 maanden geleden

Ik zie alleen een voornaam staan bij je…

9 maanden geleden

Op instagram heet ik joanneterbeek

9 maanden geleden

Mooi geschreven, gefeliciteerd met jullie zoon ❤️