Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Bevalling op afspraak!

41+5 dagen zwanger, morgen worden de vliezen gebroken en hopelijk de bevalling in gang gezet.....op afspraak!

En daar zit je dan, op de bank een blogje te schrijven in de wetenschap dat morgen of hooguit overmorgen ons langverwachte kindje geboren zal worden. Een raar idee. Steeds het gevoel te hebben dat dit kindje voor de uitgerekende datum zou komen, de datum die inmiddels al 13 dagen is verstreken. De 42-weken grens die nadert en daardoor ook de kans op een spontane bevalling steeds kleiner wordt.

Zo maandag naar de verloskundige, een poging tot strippen. Ja deze week was het moment om alles uit de kast te halen om toch nog tot een spontane (thuis)bevalling te komen. Maar helaas had dit niks geen effect, zelfs geen krampje tot gevolg. Vol goede moed woensdag nog een poging gedaan met nog geen reactie wat lijkt op een naderende bevalling.

Dus maar een afspraak tot het breken van de vliezen. Wanneer wil je? In de ochtend, middag of avond? Nou dan maar vrijdagochtend, dan hoeven we er niet de hele tijd tegenaan te hikken en kunnen we het avontuur mooi uitgeslapen tegemoet gaan. Dus morgenochtend komt de verloskundige om de vliezen te breken, dan maar hopen dat de kleine geen meconium in het vruchtwater heeft gepoept en dat de weeen binnen acht uren op gang komen.

En dan komt, voor het eerst deze zwangerschap, de onzekerheid om de hoek kijken. Voel ik ons kindje nog wel goed bewegen in de buik? Waar komen al die bruine slijmresten vandaan? Natuurlijk kan ik relativeren dat het de slijmprop is. Gaat alles wel goed? Ga ik nog even voor de laatste keer het huis schoonmaken? Nee ik vind het wel prima....we gaan na dit blogje proberen een goede nacht te slapen, de bevalling fris in te gaan. Maar spannend is het wel, zo'n bevalling op afspraak. Een raar idee, of dient de kleine man zich toch vannacht nog aan? Zou net wat zijn, een grappenmakertje. Net alsof we daar nog niet genoeg van hebben aan de etenstafel.

Kortom, ik zal blij zijn als morgen, of hooguit zaterdag, het wiegje gevuld is met een gezond klein babietje!

10 jaar geleden

Gefeliciteerd!!

10 jaar geleden

Super gefeliciteerd!! Geniet er samen maar lekker van! Het is jullie gegund!

10 jaar geleden

Geweldig! Van harte gefeliciteerd!!!

10 jaar geleden

Toch nog vrijdag bevallen, in minder dan drie uurtjes is ons zoontje geboren na een mooie bevalling! Maar liefst 8,5 pond, en wederom zoooooo verliefd! bedankt voor jullie meeleven!