Snap
  • Bevallingsverhaal
  • Baby
  • Mama
  • 2020baby

Bevalling nummer 2

Die bewijst dat elke bevalling anders is

3 December 2020

2 december s´avonds naar bed gegaan met de gedachte ´bevallen gaat voorlopig niet gebeuren´. Bij mijn vorige zwangerschap had ik heel veel last gehad van voorweeen en dus vaak valse hoop. Daar had ik bij deze zwangerschap weinig last van gehad. Wel had ik deze keer weer veel last van maagzuur en was ik op het einde ook echt klaar om te bevallen!

Nou terug naar de avond van 2 december. 

We waren wezen eten bij mijn schoonzus. Na het eten waren de kinderen lekker met elkaar aan het dansen en spelen als mijn schoonzus ineens zegt: ´Laat Jaydian maar hier vanavond want vanavond ga jij bevallen´. Ik begon te lachen en zei: ´ik hoop het wel ja, maar ik denk het nog niet hoor´. 

Eenmaal thuis was het 22:00 en ik besloot naar bed te gaan. Garvey bleef nog even beneden om te game. Na 2 glazen melk en een zakje Gaviscon viel ik heerlijk in slaap. 

Rond een uur of 01:00 werd ik wakker omdat ik weer eens naar het toilet moest. Dit gebeurde elke nacht dus dat was niks bijzonders. Doordat ze gezegd had dat ik zou gaan bevallen was ik er toch wel wat meer op aan het letten dan ik normaal deed ;) 

Toen was het 01:45 en moest ik alweer plassen. Meestal zat er wel wat meer tijd tussen maar goed het kan toch ? 

02:45 en ik word wakker in een klein beetje water? of plas? Shit dacht ik mijn vliezen breken ? ik sta op en ja hoor. Het blijft maar lopen en lopen dus rennen naar de wc en daar maar even blijven zitten. Op de wc dacht ik ´hoe kon ze dit nou weten ?Dat ik vanavond ga bevallen?´

Maarja verder gebeurde er niks en ik wist nog van mijn eerste bevalling hoelang het allemaal duurt dus om 04:00 besloot ik te gaan slapen en afwachten wanneer het gaat beginnen. 

Toen was het 05:00 ik werd wakker en had een beetje last in mijn buik. Nog niks bijzonders en het was ook niet echt in mijn buik maar meer bij mijn baarmoeder dus weeen waren het nog niet. Garvey sliep ondertussen nog lekker door en het geen idee wat er die nacht gebeurd was haha!

De pijn werd wel iets meer maar het was nog goed te doen. Het waren nog steeds geen weeen dus ik ben opgestaan en naar beneden gelopen. Ineens een kwartier later deed het toch wel goed pijn dus besloot ik Garvey wakker te maken omdat ik niet goed wist wat dit nou was... 

Die zei dat het dan misschien toch begonnen was en hij dus nog maar even ging slapen aangezien het de vorige keer zolang duurde haha! Ik gaf hem gelijk en liet hem liggen. Zelf was ik nog onrustig of het nou weeen waren of gewoon spanning..

En toen ineens om 05:30 bam! heftige pijn en meteen Garvey wakker gemaakt dat hij de verloskundige toch maar even moet bellen wat er nou aan de hand is. Die was er meteen om 06:00 en ondertussen lag ik al te puffen in bed en wist zij zeker dat mijn bevalling begonnen was. Iedereen opgebeld dat de baby eraan komt.

Mijn schoonzus zou foto´s maken dus ook die meteen gebeld dat het begonnen was en ze kon komen. Tijdens het gesprek aan de telefoon voelde de verloskundige hoever ik was. ( de verloskundige is familie van mijn vriend) en ze riep jongens opschieten! Ze is al op 9 cm!!!!

En toen kwam de stress en haast en ik dacht hoe kan dit nou ? De vorige keer duurde het zolang en nu ineens dit ik snapte er niks van en ook Garvey had dit niet verwacht. Nou toen was de 10 cm bereikt en kon ik gaan persen.

Eindelijk ook want ik voelde al dat hij eruit wilde. Na 2 x persen was zijn hoofdje er al uit en zei de verloskundige ´Je volgende wee even weg puffen´. Ik dacht jij bent niet goed. Ik voelde dat als ik nog 1 keer een duw zou geven hij eruit zou komen en dat deed ik dus ook. 

Daar had ik dus ook een kleine scheur aan overgehouden maar hij was er wel uit!

06:37 werd onze mooie Elay geboren.

Zo zie je maar dat elke bevalling zo anders is. De eerste duurde 19 uur totaal en de tweede 1,5 uur totaal.


Maak nu je account aan op Mamaplaats & maak 3x kans op een DEPLAY Tablet t.w.v. €180! 🎁


1 jaar geleden

Echt zo anders inderdaad! Hoe je ook denk dat het van te voren zal gaan, het loopt altijd anders haha