Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #bevalling
  • #thuisgeboorte
  • #bevallingsverhaal
  • #babymeisje
  • Filmen

Bevalling nr 2

wereld van verschil

Heel veel langer kan het toch niet meer duren.. morgen tik ik de 41 weken aan! Hoe dan.. ik kan bijna niks meer, ik heb de energie niet meer, ik ben alleen maar moe en mijn lichaam is op. Moedeloos ging ik naar vroeg naar bed, ik deed eigenlijk niet anders tijdens mijn zwangerschap haha. En ja hoor rond 05:00uur in de ochtend (mooie tijd ook) werd ik wakker door beetje zeurderige buikpijn. Het was maar heel even en ging weer weg. Ik viel wel weer in slaap.. en rond 06:30 uur merkte ik wel dat het steeds wat vaker terug kwam. Manlief ging om 07:15uur de deur uit voor werk maar ik heb niks gezegd. Dit is toch vals alarm.. want het zet totaal niet door. Later voelde ik de bui wel hangen en ik heb het bed verschoond, toiletten gepoetst en alles opgeruimd. Later in de ochtend heb ik Job maar gebeld, en die stond een half uur later met de auto op de oprit haha. Die kon zich niet meer concentreren.

De weeën waren heel onregelmatig en soms bleven ze wel een half uur weg, dus er was geen pijl op te trekken hoe het ging lopen. Ik had officieel eind van de middag een afspraak met de vk staan, maar Job had gebeld en de situatie uitgelegd. De vk zei al gelijk: Ik kom jullie kant op en dan gaan we een poging doen om te strippen. Ondertussen had ik mijn ouders gebeld die hadden we achter de hand om Jason op te halen. Zo kon ik rustig op mezelf concentreren en hoefde ik niet bezig te zijn met andere dingen.

Om 14:00uur kwam de vk en ik was wel heel erg benieuwd hoe of wat! Ze heeft mij kunnen strippen, omdat ik net op 1cm ontsluiting zat. Dit was behoorlijk pijnlijk, omdat mijn baarmoeder ver naar achter zat.. nou het feest kan beginnen hoor haha. Na ruim twee uur kwam het feestje pas goed op gang. Vanaf ongeveer 17:00uur ging ik onder de douche zitten heerlijk. Lekker onder de warme douchestralen op een tuinstoel, dit raad ik iedereen aan!

18:30 uur : Job moest de vk bellen van mij, ik vond het toch wel heftig worden

19:45uur ontsluiting voelen… 3 cm!! Kak.. hier baalde ik van. Op advies van de vk ging ik weer onder de douche zitten. Wanneer je zit schijnt dit beter te helpen voor de ontsluiting.

21:00uur kwam ik de douche uit, helemaal over verhit en verrimpeld, net een oud omaatje! Eenmaal liggend op bed werden de weeën onwijs heftig, ik merkte meteen dat warm water best wel pijn af nemend is. Wij hadden een bed staan in de babykamer, waar ik ging bevallen. Wij slapen op zolder en daar mocht ik niet bevallen i.v.m veiligheid en mocht er medisch iets gebeuren.

Job z’n handen werden bij elke wee helemaal fijngeknepen, en ik wist gewoon niet meer waar ik het zoeken moest. De weeën kwamen steeds sneller EN heftiger achter elkaar. Ikzelf was me er niet van bewust dat ik er al bijna was. Rond 21:35 uur mocht ik gaan persen.. dit heb ik zo anders ervaren dan bij mijn eerste bevalling. En vooral wanneer het hoofdje bijna stond.. en de laatste persweeën, het is al 7 maanden geleden maar die pijn kan ik me nog heel goed voor de geest halen hoor haha.

21:50 uur was ze er!! Hailey Mae.. een klein schattig meisje met zwarte haartjes en ze woog 3420 gram. Wat je dan voelt op het moment dat je baby net geboren is, is onbeschrijfelijk. Ik geloof dat ik vooral veel geroepen heb: wtf ze is er! Zo charmant… en ja het staat op ook film want we hebben de bevalling gefilmd ( van bovenaf) tip!! Ik was helemaal hotel de botel en ook een van de eerste vragen die ik de vk stelde was: Uhm wat is de schade daar beneden. Iets met: waarom ben je daar op dat moment mee bezig Stef. De kraamzorg kwam letterlijk en figuurlijk 2 minuten aan nadat Hailey er was. Het fijne van een thuis bevalling vind ik: je bent in je eigen omgeving, ik kon daarna onder mijn eigen douche stappen en hup daarna het bed in. Ik heb niks meegekregen van alle rotzooi en het hele circus daarom heen. Ik raad een thuisbevalling ook iedereen aan 😊 Maar veiligheid boven alles!