Snap
  • Bevallingsverhalen
  • HELLP
  • Zwangerschapvergiftiging

Bevalling hellp pe

2 januari. Na dagen niet lekker zijn dacht ik goh doe is een test kan niet anders dan negatief zijn. Ben tenslotte pas over 10 dagen toe aan menstruatie.. dus het was 1 uur in de nacht en deed een test. Na even wachten schok ik me dood POSITIEF! Ik had net een dochtertje van 14 maandjes. Na veel praten samen besloten we het te houden we hadden er totaal niet op gerekend maar wij vonden het egoïstisch om een kindje weg te laten halen. Daar begonnen de ellendige dagen.. ziek misselijk overgeven moe.. tenslotte krijg ik te maken met een cyste in me knie holte. Waaraan ik geopereerd moes worden na zwangerschap. Op dat moment kon ik nog weinig me dochtertje ging veel naar oma. Met pijn in me hart. Na een tijdje merkte ik dat me vriend niet meer was wie die was. En liep tenslotte zelfs weg. Na weken gedoe hebben niets kunnen bekken instabiliteit me knie ziek zijn. Het brak me echt op

 Baby kamer alleen aan begonnen en alleen afgemaakt het raakte me we zijn toch samen zwanger? Op zn 32 weken kwam me vriend terug. En verzon ik even dat we de huiskamer ook wel even konden behangen en verven. Zo gezegt zo gedaan een nieuw begin! 

Vanaf dat moment ging het steeds slechter met me 'ik dacht te veel gedaan door nog te gaan verbouwen'

Vervolgens kreeg ik weeen. Veelste vroeg was pas 34.5 weken zwanger. Het leek door te zetten dus allemaal naar het ziekenhuis. Daar zakte de weeen weg en mocht ik weer na huis. Niet wetende dat dit 2 weken door bleef gaan.. ik was kapot me dochtertje begreep er niets van en moes telkes na oma toe. Ik wilde alleen nog maar dat die dan maar gewoon kwam. Na 12 dagen ben ik volledig uit de pan gegaan tegen de verloskundige dat als hun geen inleiding regelde ik het zelf wel regelen zou met een breinaald

Ik wist me niet meer te houden of hoe ik de dag/nacht door kwam. Zn kleine 8 uur per dag weg puffen het was niet meer te doen. 

Ik kreeg  een afspraak maandag 31 augustus. Zo blij dat ik was helaas kwam ik ook daar aan met een weeen storm. Daar aangekomen en nar binnen geroepen te zijn zit ik ze nog met moeite weg te puffen en raak ik in een hypo. Me vriend wilde hoe lief ook het verhaal voor me doen. Ik was daar zo blij mee. Maar de gynaecoloog dacht daar anders over ik zou makkelijk zelf kunnen praten. Dar was de druppel ik draaide daarna behoorlijk door dat dit zo niet meer ging dat ik kapot was. Nou als ik zelf niet zou gaan praten dan mocht ik na huis want zo konden ze niets. Ik heb staan huilen als een klein kind! Uiteindelijk deed ze me bloeddruk maar meten en eindelijk alle belle gingen rinkelen!! 170/135 er is iets niet goed dat is wat ze herhaalde en of ik me goed volfe uuh nee anders zit ik hier niet. Nog een herhaling van bloeddruk meten en nog steeds mega hoog. Het enige wat ik vroeg was mag die er nu wel uit? Ja waarschijnlijk wel maar er zijn nog onderzoeken nodig. Naar paar uur in onzekerheid kwamen ze binnen met u heeft hellp en pe. U bent dood ziek!! We gaan even onderzoek doen. U heeft ook vocht achter de longen mevrouw. Even stond alles stil wat gebeurt er met me? Ga ik het nog overleven of was dit het dan? Uiteindelijk kreeg ik een ballon en katheter infus en moest wachten tot deze ballon er uit zou vallen. 1 uur in de nacht. Schat voel van alles lopen. En die weeen beginnen weer.. huilen was het enige wat ik nog kon. Ik voelde steeds meer lopen toch even kijken. Schaat het is roze achtig. Toch gebeld nou en de weeen kwamen steeds heftiger uiteindelijk kwam de dokter en voelde cin je hebt al 5 cm!!! 5cm? Wat en de ballon zat er gewoon nog.. Wat dacht je van pijnstilling bij me dochter waren ze te laat met pijnstilling dus dacht moet het optijd roepen!  Ik mocht geen ruggenprik dus zou morfine pomp worden het maakte mij niet uit als ik maar geholpen werd met iets tegen de pijn. Ze gingen de pomp halen en ondertussen stond ik al langs me bed en enige wat ik nog riep was hij komt hij komt! Nou cindy laat me maar eens voelen JE HEBT AL 10 CM!! neeeee was enige wat ik riep! En ja hoor hij kwam al 6 min persen en ons mannetje was er. 01.42 was die geboren! Iedereen was zo verbaast hoe snel deze bevalling gegaan was. Als of me nachtmerrie nog niet genoeg was. Scheurde ze de navelstreng van de placenta. Na 2 liter bloed verloren te hebben werd ik na de OK gescheurd het enige wat ik nog riep was bel je moeder na me vriend. Ik kwam aan op OK en enige wat ik hoorde was dit gaat niet goed mensen dit gaat verkeerd! Hee kunnen jullie me niet weg spuiten? Nou zegt die man je weet niet of je nog wakker wordt dat was voor mij niet belangrijk wilde weg en dit vooral niet meer horen. 

Ik werd wakker op de IC! Waar is me man en me kind? Ja die zijn op de afdeling die mogen hier niet zijn. Maar je bloed zit er bijna in en dan mag je waarschijnlijk terug. Bloed ? Ja bloedtransfusie u bent 3.5 liter bloed verloren. En de bloedplaatjes worden toe gevoegd. 

Mag ik terug na me zoontje en me vriend? Bijna. Nou eindelijk was het zo ver! Ik mocht na me zoontje. Ik was zo kapot zo raar voelde ik me en toch wilde ik bellen bellen met me moeder en vriendinnen. Dit heb ik ook gedaan iedereen was zo verbaast dat ik zelf belde maar wilde het zelf doen! 

Zoals eigk met alles. Volgende dag wilde ik het liefste al na huis. Na 3 dagen mocht ik dan ook eindelijk na huis. Het voelde zo fijn. Niet wetende wat de nasleep zou zijn. 2 maanden later merk ik heel veel na delen van de hellp/pe. Duizelig vergeetachtigheid moe concentratieproblemen niet tegen prikkels kunnen ga zo maar door. 

Her heeft tijd nodig. Logisch maar zo lastig met 2 kindjes onze dochter 22 maandjes en kleine man die een huilbaby is. Na twee weekjes werd vince opgenomen rs virus! Nu is die 8 weken en blijkt het waarschijnlijk koe melk allergie te zijn dus speciale voeding we gaan hopen dat eindelijk na alles de rust gaat komen en dat we eindelijk mogen gaan genieten! Veel mensen zeggen ook wees blij dat je er nog bent. En enige wat ik dan denk denk je werkelijk dat ik daar njet blij mee ben. Maar ik ben volledig me eige ik kwijt en of die terug gaat komen moet de tijd uitwijzen. Genieten probeer ik iedere dag te doen en ons dochtertje maakt een hoop goed z'n vrolijk meisje maakt een hoop goed. Ons kleine mannetje komt er wel daar doen we alles voor♡.

Lief 

Mom of 2 kids