Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #bevallen
  • #bevalling
  • Bevallingsverhaal
  • #thuisbevallen

Bevallen zonder verloskundige

Dan kan je niet meer wachten en moet je bevallen ZONDER verloskundige!

Daar lag ik dan schuin op mijn bed met persweeen. Ik was helemaal alleen in de kamer Ik raakte volledig in paniek.

"ik kan het niet, ik kan het niet." kon ik alleen nog maar zeggen, raakte de controle volledig kwijt en begon heel erg te trillen.

Mijn moeder was op dat moment Fabio aan het helpen met zijn jas en schoenen aan te doen om mee te gaan met mijn stiefvader. 

Ze kwam even de kamer binnen om te kijken hoe het met mij ging en schrok zich rot. Ze zag mij liggen in volledige paniek en zag het hoofdje al komen. 

Ze rende naar de woonkamer gaf aan dat de baby NU kwam en dat ze mij moest gaan helpen.

Dat moment heb ik zelf niet meegekregen ik was even op dat moment alles kwijt.

Mijn moeder legde haar hand op mijn borst zei mij "rustig ademen Fenice!" en begon hardop in en uit te ademen. Dat moment kwam ik weer bij en herpakte ik mijzelf.

"ik kan het" riep ik plots uit en ik begon te persen. 

Dat moment kwam mijn vriend de kamer binnen. Die was met volle snelheid van zijn werk naar huis gereden. Die schrok zich rot. Hij zag mij op bed liggen zonder verloskundige en de baby die er al aan kwam. Hij kon alleen maar uit shock met zijn handen voor zijn mond en grote ogen kijken naar wat er gebeurde. Die middag hadden wij nog gebeld en was er niks aan de hand. En nu lag ik daar op bed te bevallen! 

Van het moment dat hij gebeld werd door mijn moeder dat de baby kwam, tot het moment dat hij in de slaapkamer stond heeft hij geen tijd gehad om het te beseffen het ging allemaal zo plots en snel!

Ik kon zelf ook niet helemaal beseffen wat er gebeurde en liet het maar over mij heen komen. Ik verzamelde al mijn kracht om te persen. Ik had mijn ogen stijf dicht ik kreeg het niet voor elkaar om ze te openen.

Ik nam een grote hap lucht en perste zo hard als ik kon. Ik voelde dat hij er bijna was! Maar wat nu! Mijn mama was de enige die wat kon doen. Mijn vriend was nog steeds lijkbleek in het hoekje van de kamer. Ze probeerde de baby te pakken maar het leek alsof hij vast zat. "Hij zit vast!" schreeuwde ik uit. Ik zag niet wat er gebeurde ik kon mijn ogen nog niet openen. En PAF plots schoot hij los en was hij geboren! 

Iedereen was doodstil in de kamer zelfs de verloskundige had aan de telefoon enkele seconden nodig. En daar EINDELIJK hoorden wij het huiltje van de baby! Ik kon eindelijk mijn ogen openen en zag een klein hulpeloos babytje bij mijn benen liggen. Mijn moederinstinct kwam meteen omhoog en ik begon te roepen "geef hem aan mij." 

Daar lag ik dan met de baby in mijn armen ik kon het niet beseffen wij hebben het helemaal alleen gedaan! Het leek wel alsof ik uren daar lag met mijn baby. Maar gelukkig waren dat een paar minuten. De verloskundige kwam 5 minuten later de kamer binnen en vertelde mij "Je hebt het helemaal zelf gedaan! Je mag zo trots zijn!" 

De baby werd helemaal nagekeken en alles was goed. Hij was alleen wel erg koud (35graden) ze zette alles op alles om hem op te warmen. Wij werden in doeken ingepakt met kruiken om ons heen me plastic matjes om weer op temperatuur te komen. De oorzaak van zijn temperatuur was dat in alle haast wij niet de kachel aan hebben gezet en het dus vrij fris was in de kamer.  Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en was hij weer goed op temperatuur.

Mijn mama moest beseffen wat er was gebeurd zij had namelijk de baby aangepakt! Ze gooide de voordeur open en riep naar mijn stiefvader die mijn zoontje nog in de auto aan het zetten was (JA! zo snel ging het!) "HIJ IS GEBOREN!!!" 

Zelf had ik geen enkel besef van tijd hoe snel alles was gegaan. zo kwam mijn mama om 1 uur bij mij thuis. om half 2 braken mijn vliezen en kwamen mijn weeen en om 1 over 2 is Thiago geboren.

Snap
4 jaar geleden

Bijzonder! Ons verhaal komt best wel overeen! Ik merkte aan mijzelf dat ik een aantal dagen nodig had om te beseffen wat er was gebeurd er zijn ook momenten die ik mij totaal niet meer kan herinneren jammer genoeg. Zo vond ik laatst na 6,5 maand foto’s van na de bevalling nooit geweten dat ik die had of dat ze waren gemaakt. Net als de eerste weken de enige herinneringen die ik heb zijn de foto’s maar kan mij erg weinig herinneren. Ik ben wel erg positief over deze ervaring en zie het als bijzonder. En mocht ik ooit nog een derde krijgen zou ik het geen straf vinden om weer alleen te moeten bevallen (maar alleen als mijn moeder er bij is ;))

4 jaar geleden

Wow wat een heftig verhaal. Wat een geluk dat je moeder er nog was! Het is toch wel erg bijzonder dat jullie dit zo hebben meegemaakt! Ik kan me wel vinden in je verhaal. Mijn bevalling duurde twee uur. De verloskundige was om 12:30 uur nog langs geweest, nog steeds maar 2 cm (net als de dag ervoor), terwijl ik toch echt wel weeën had. Ik ben maar in bad gaan zitten en mijn partner/zoontje zijn nog dood leuk booschappen gaan doen! Toen hij terug kwam was ik al zo ver dat ik de weeën haast niet meer kon opvangen! Hij heeft zijn zus gebeld om onze zoon op te halen. Toen ze hem in de auto zetten hoorden ze mij buiten schreeuwen 🤭 Hij sprintte naar boven en heeft de verloskundige gebeld. Die was nog maar net op tijd en heeft me nog wel een beetje kunnen begeleiden. Ook ik was, net als jij, compleet de controle kwijt. Nog geen 10 min later is onze dochter geboren! Ook zij was maar 35.1 graden en moesten we acuut huid op huid met dekens en folie gaan opwarmen. Hoe heb jij het achteraf ervaren? Eerst was ik erg trots en blij dat ik het zo heb gedaan (en nu ook) maar achteraf kwam de klap. Ik heb wel even een paar dagen nodig gehad om het een plekje te geven. Vooral de pijn... Die ben ik gelukkig weer vergeten 😉 En de naweeën waren ook geen pretje....

4 jaar geleden

waaauuww zo goed en zo dapper en geweldig .dit zal je altijd bij blijven ❤

4 jaar geleden

Lijkt mij een heerlijke bevalling ook al is het zonder verloskundige gegaan en was er even paniek