Snap
  • Polyhydramniom
  • Inleiden
  • Grotebaby
  • Bevalling
  • Guo

40 weken zwanger: ‘je kindje wordt 5.1 kg geschat’

Ben je klaar voor je bevalling, hoor je onverwacht dit…

Mijn zwangerschap verliep bijzonder goed: ik was in het begin wel wat misselijk maar na 10-11 weken was dit gelukkig voorbij. Ik vond het heerlijk om mijn meisje bij me te dragen en dagelijks haar liefdevolle doch harde trapjes in mijn buik te voelen. 


Na een maand of 6/7 werd mijn buik rap groter en groter. De opmerkingen die erover werden gemaakt kun je misschien al raden, ‘goh, weet je zeker dat het er geen twee zijn?’ ‘pfoe, ik wens je succes bij de bevalling’, ‘is het normaal, zó’n grote buik?’. Ach, ik liet die opmerkingen een beetje gaan tot ik ook zelf ongemak begon te ervaren. 


Ik kreeg last van veel harde buiken. Eigenlijk constant. Mijn buik voelde continu alsof hij op klappen stond. Ik weet het aan de laatste loodjes, maar ergens voelde het niet helemaal normaal. Toch waggelde ik door tot ik de 40 weken passeerde. Ik had samen met mijn partner op deze dag een verkennend gesprek met een gynaecoloog in het ziekenhuis over inleiden. 


Ik zag eigenlijk al, door hoe hij naar mij keek, dat hij ook wat van de grootte van mijn buik vond. ‘Ik wil graag een echo maken, ik vind je buik eigenlijk wel erg groot’. Op dat moment was er nog niet echt paniek, meer een soort bevestiging op wat ik al die tijd ook al vond. We liepen na het gesprek direct naar de echokamer waar de gynaecoloog vrij snel constateerde dat ik (veel) te veel vruchtwater had. Polyhydramniom, genaamd.. Er vanaf toen belandde we in een soort mini medische molen: want wat is de oorzaak? Die kon uiteenlopen van ernstig (afwijkingen bij de baby) tot niets aan de hand. 


Ik kan je vertellen: dit allemaal horen met 40 weken is niet bepaald een pretje. De volgende dag volgen meer onderzoeken, waaronder een suikertest en een GUO (uitgebreide medische echo) met een gespecialiseerde gynaecoloog. 


Wordt vervolgd..

's avatar
8 maanden geleden

Ik had dit ook en herken de continu harde buiken. Ik had enor

's avatar
10 maanden geleden

Ik had ook een grote buik, met 37 weken zwangerschap schatten ze mijn baby op 4 kg toch “moest” ik door tot 42 weken en woog mijn zoon 4940 gram. Ik had ook veel vruchtwater

's avatar
10 maanden geleden

Ik had ook een grote buik...ook veelvruchtwater...ik riep altijd grappend; kind heeft een zwembad met golfslagbad...met 35-36 weken brokken m'n vliezen..had net m'n 1e dag van de zwangerschapsverlof....bij opname werd er gekeken hoeveel vruchtwater er nog was...ik had nu een normale hoeveelheid vruchtwater...m'n meisje is te vroeg geboren en woog 2456 gram...ze was een klein meisje..

MonicaB1979's avatar
10 maanden geleden

Mijn eerste zwangerschap hebben ze ook gekeken. Had ook een grote buik. Veel vruchtwater. Na 3 zwangerschappen was mijn eerste niet de grootste. 3740 gr. Dus viel reuze mee. Dus hoeft zeker niet de kloppen hoor die 5

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Louise?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.