Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

2 jaar geleden dat de bevalling begon

Vandaag is het al weer 2 jaar geleden dat de bevalling van Suzannah begon en het zal me altijd bij blijven hoe heftig dat was....

Natuurlijk blijft een bevalling je altijd bij en zal je de dag van de bevalling nooit vergeten maar dit begin was wel heel anders als dat ik me had voorgesteld.

Het was al een paar dagen aan het rommelen maar ik had nog helemaal niet het idee dat het zou gaan gebeuren. Ik denk dat als je het aan 100 vrouwen vraagt zullen ze dit in bijna alle gevallen zeggen.

Ik had Megan net in bed gelegd en ik dacht zelf ook maar even te gaan liggen.......dat werd even anders. Mijn schoonouders waren onderweg naar mij en die zouden rond 14uur bij mijn zijn en het was nu 13uur dus ik had ff een uurtje voor mezelf. Ongeveer 10minuten nadat ik was gaan liggen verloor ik een beetje vocht en daarna had ik weer een wee. Ik gaf er verder geen aandacht aan want dat was al dagen zo. Toen de 2de wee al kwam na 2min en de volgende niet lang daarna heb ik even mijn stopwatch gepakt, en ja ze kwamen heel snel op elkaar en ze hielden meer dan 2min aan. Dus toch maar naar de verloskamers gebeld want door mijn eerste bevalling moest ik snel naar het ziekenhuis omdat de bevalling heel rap zou kunnen gaan. En omdat ik bang was voor paniek aanvallen moest ik ook snel naar het ziekenhuis.

Maar, net zoals vandaag, was het heel erg mooi weer en stond er file van en naar Zandvoort en mijn schoonouders waren al een uur onderweg vanuit Amsterdam en schoten nog niets op! Mijn schoonmoeder heeft uit schik de ambulance gebeld! En daar ging ik hoor met gillende sirenes naar Amsterdam overal voorbij.

De broeder in de ambulance bleef maar zeggen dat als ik moet persen ik dat moest zeggen dan zouden ze maat regelen nemen. Gelukkig kwam het niet zo ver. Wel bleef hij zeggen dat ik het goed deed en dat hij het knap vond hoe ik de weeën, die inmiddels niet meer weggingen en om de 30sec kwamen, we pufte.

Wat een hel! Een weeënstorm in een ambulance.... In het ziekenhuis aangekomen was er nog niks aan het gebeuren :-( Geen ontsluiting, geen vertreken baarmoeder, geen verweekte baarmoeder. Nee helemaal niks. Oh nee niet niks, extreem zware weeën die elkaar opvolgen met minder als een minuut er tussen. Het is een raadsel.

Helaas voor mij stoppen de weeën rond 19uur en ik mag weer naar huis toe, wat een enorme teleurstelling was dat zeg! Ik heb nog tot 4 augustus in de weeën gezeten en ze hebben uiteindelijk ingeleid omdat de ontsluiting niet wilde vorderen.

Maar die start van de bevalling zal ik nooit meer vergeten :-) Nog 2 nachtjes slapen en dan is ons kleinste meisje jarig

10 jaar geleden

Ja erg he eigenlijk..... Mijn broer, die woont in Amerika, kon het niet geloven dat ze niet eerder ingegrepen hebben. Hij zegt, heel terecht, je houd 3dgn een verloskamer bezet en dat kost veel meer geld als dat ze kiezen voor een snelle ingreep... Maar goed dat is onze oh zo goed in elkaar stekende zorgstelsel......hmm

10 jaar geleden

Ja ze hadden gewoon nog helemaal geen zin om te komen ;-)

10 jaar geleden

ze vonden het gewoon veel te fijn in je baarmoeder :)

10 jaar geleden

Dat je daar zelf om hebt moeten vragen! Maar wel fijn dat de "bevalling" zo snel is gegaan. Dat maakt de uren weeën die je hebt gehad toch een beetje goed. Fijne dag vandaag!