Snap
  • Babyspullen
  • Ipad
  • app
  • tablet
  • prentenboeken
  • kinderboeken

Verantwoorde (prentenboek) apps voor kinderen vanaf 2.

Wordt je ook zo moe van al die betaalde apps en in-app purchases die je op kosten jagen? Daarom nu een mooi overzicht van leuke, verantwoorde en (zoveel mogelijk) gratis apps zonder commerciële rotzooi erin!

Ssst! De tijger slaapt.Voor 2018 is het Prentenboek van het jaar 'Ssst! De tijger slaapt', een bijzonder mooi en leuk boek (lees ook de recensie op de Kinderboekenbaas) waarvan ook een leuke app is gemaakt.

Snap

De app bevat 4 onderdelen waarvan 2 spelletjes, 1 liedje en een animatie waarin het boek wordt voorgelezen. De app is helemaal gratis en voor zowel iPad als Android te downloaden in de appstores.

Prijs: gratisUitgever: GottmerSysteem: iPad of Android

Snap

Weer met een liedje, een voorlees animatie (voorgelezen door Frank Groothof!) en 2 spelletjes. Het muziekspelletje is misschien nog wat moeilijk voor de allerjongsten, maar met een beetje hulp van papa of mama wel erg leuk. Ook van dit bijzonder leuke boek kunt u een recensie lezen op de Kinderboekenbaas.

Prijs: gratisUitgever: Luitingh-SijthoffSysteem: iPad en Android

Helaas zijn de andere apps, die zijn gemaakt naar aanleiding van het Prentenboek van het jaar, niet langer gratis (daarover meer hieronder). Maar ook voor de Kinderboekenweek wordt er een speciaal prentenboek uitgegeven en ook daar zit regelmatig een gratis app bij.

ZzzIn 2013 was het Prentenboek van de Kinderboekenweek het grappige Zzz, over een stel bijdehante kaboutertjes.

Snap

Deze app is eigenlijk maar 1 spelletje en helaas zonder voorlees animatie, maar het spelletje is wel heel erg leuk. Je moet nl. de grappige kaboutertjes zoeken die zich in de slaapkamer van de hoofdrolspeler hebben verstopt, en dat is zo makkelijk nog niet! Vergeet niet het geluid aan te zetten want de grappige stemmetjes van de kabouters willen nog wel eens op de lachspieren werken. Helaas is de app alleen op iOS devices te downloaden.

Prijs: gratisUitgever: CPNBSysteem: iPad

Betaalde apps

Snap

Prijs: € 3,49 of gratisUitgever: GottmerSysteem: iPad (€ 3,49) en Android (gratis)

Snap

Prijs: € 3,49Uitgever: GottmerSysteem: iPad

Fabian's feest

Dit boek werd in 2014 geëerd als Prentenboek van de Kinderboekenweek. Een fantastisch leuk prentenboek (lees ook van dit boek de recensie op https://kinder.boekenbaas.nl/) met ook dit keer weer een hele leuke app.

Snap

Ik heb het leukste voor het laatst bewaard, want zelf vind ik dit de mooiste app. Je kunt de app personaliseren door de naam van je kind in te voeren (Annemieke's feest of Wim's feest) en je eigen feestboot optuigen met muzikanten en versiering. Eenvoudig voor zelfs de allerjongsten en door de verscheidenheid aan onderdelen duurt het wel even voordat je hier op uitgekeken bent.

Prijs: € 1,09 of gratisUitgever: QueridoSysteem: iPad (€ 1,09) en Android (gratis)

Helaas is er dit jaar voor het prentenboek van de Kinderboekenweek geen app verschenen, hopelijk is dit een eenmalig gemis, want de apps die er voor deze speciale prentenboeken worden gemaakt zijn eigenlijk altijd bijzonder leuk. Hou de berichten over de Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek dus goed in de gaten en verzamel elk jaar weer een paar leuke (en leerzame) apps voor je kroost. Of volg mij op Mamaplaats en ik houd je op de hoogte als er weer een nieuwe app is verschenen.

Wanneer je de apps download, vergeet dan niet even te kijken wat de uitgevers nog meer te bieden hebben in de appstore. Naast de apps die hier besproken zijn, zijn er nl. nog veel meer prentenboeken apps beschikbaar!

Snap

Lees meer recensies op de Kinderboekenbaas: http://kinder.boekenbaas.nl