Snap
  • Babyspullen
  • draagzak
  • draagdoek
  • veiligheid
  • veiligheidnl
  • ad

Veilig je kindje dragen, hoe doe je dat?

En ga je voor een draagzak of een draagdoek? Kies bewust!

Voordat ik zwanger was van June, keek ik al gelukzalig naar die kleine moppies in een draagzak, veilig en warm, dicht tegen mama aan. Je begrijpt dat ik manlief toen ik zwanger bleek, meteen meesleurde naar de welbekende babywinkel om draagzakken te gaan testen.

Na een uitgebreide inspectieronde in de winkel, plus een recensierondje op internet, besluiten we voor een draagzak te gaan die we lang kunnen gebruiken. Met een kek kleurtje zodat de man hem ook kan dragen. Dit is echter nooit gebeurd dat begrijp je, maar dat terzijde.

June werd geboren en na een aantal weken lag er een klein meisje heerlijk tegen me aan te bungelen. Op één of andere manier voelt het voor mij een beetje hetzelfde als dat ze nog in je buik zitten. Met bijkomend voordeel: onbeperkt dat zachte bolletje kussen en de geur van je kindje op snuiven zonder dat het gênant wordt.

Als newborn mom heb ik natuurlijk de handleiding van tevoren uitgespeeld, was ik me meer dan altijd bewust van of het neusje en de mond vrij was (zeker in de eerste 4 maanden), ik wel de juiste stand voor de heup houding had en of ze het niet de warm had.

Na June volgde Jaxx, i.p.v. een natuurlijke bevalling nu een keizersnede. Na de herstelperiode wilde ik natuurlijk niets liever dan Jaxx dragen, want met twee kids is dat ideaal. Ik probeerde een draagshirt, de draagzak van June en nog een andere variant, maar helaas kreeg ik pijn aan mijn litteken.

De gouden tip

Een lieve volger gaf mij het advies is naar een draagDOEK te gaan kijken. Ze gaf aan dat je de doek op meerdere manieren kon knopen en dat dat prettiger aanvoelde, ze had er zelf ook ervaring mee.

In eerste instantie vond ik het niets, het leek me gedoe en veel moeilijker dan een draagzak omdoen. Uiteindelijk won mijn liefde voor dragen het en kreeg ik er één van mijn moeder cadeau. Er zat een goede handleiding bij die ik netjes volgde en op YouTube kan je zat filmpjes vinden die je helpen.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat dit veel fijner was! Niet alleen voor me keizersnede, maar ook voor mijn rug en de manier van hoe Jaxx erin zat. Hoezo had ik me niet gewoon goed van tevoren laten adviseren? Waarom had ik me alleen laten leiden door wat iedereen had.

Na twee kindjes en meerdere ervaringen met dragen kan ik maar één advies geven: laat je adviseren en ga naar een winkel die gespecialiseerd is of laat je adviseren door een draagdoekconsulent. Trek ze aan, ervaar war fijn is en vraag wat je vragen wilt.

Toen ik werd gevraagd voor deze samenwerking met VeiligheidNL twijfelde ik geen moment. Nu kan ik mijn ervaringen en tips koppelen aan de tips van VeiligheidNL. Want veilig dragen is belangrijk en dan geeft het je zoveel mooie momenten met je kindjes!

Mocht je twijfelen over de keuze voor een draagzak of draagdoek? Check dan even dit artikel op VeiligheidNL.

Wil je liever meer informatie over hoe je veilig je kindje kunt dragen? Check dan even dit artikel op VeiligheidNL.

En mocht je graag meer willen weten over mijn ervaringen, stuur gerust een berichtje!

Ben jij een ‘drager’? En hoe bevalt dit?

Liefs,

Car

Dit artikel is een samenwerking met VeiligheidNL.

1 jaar geleden

Wat goed zeg!!

1 jaar geleden

Wat ontzettend fijn om te horen! Ik leef en duim met jullie mee! 😁

1 jaar geleden

Ik houd zo van dragen, tot ze eigenlijk al te zwaar zijn. Maar wil er geen afstand van doen 😃

1 jaar geleden

Geniet van jullie vakantie!🌸 Ik heb beide in huis liggen een draagdoek (vooraf getest) en een draagzak🙈 Hopen dat de kleine het straks ook iets vind! #finalcountdown