Snap
  • Babyspullen
  • babykamer
  • uitzet
  • tweedehands

Tweedehands babyspullen

Toen ik zwanger was ben ik mij gaan oriënteren op wat ik nu eigenlijk graag wilde. We wisten op dat moment nog niet of we een jongen of een meisje kregen. Maar ik wilde een kamertje die voor beide mogelijk was en met accessoires aan te passen was. 

Ik ben met mijn partner en moeder naar babyzaken geweest zoals Babypark en Babydump. Nu hadden mijn man en ik beide toch wel een totaal andere smaak, wat de keuze niet gemakkelijker maakte. 

Uiteindelijk kwamen wij een kamertje tegen bij Babypark genaamd 'Brent'. Deze vonden we toch wel beide erg mooi, maar hé..... 1200 euro is niet niets. 

Ik ben vervolgens op Marktplaats gaan zoeken naar kamertjes, wie weet stond daar nog iets leuks tussen. Ik dacht, ik zal eens voor de grap 'Brent' intoetsen. En ja hoor... meerdere gezinnen die deze kamer te koop aanboden. Met veel geluk dit zelfde kamertje op de kop kunnen tikken voor 400 euro, want zeg nou zelf... wat gebeurd er nou met zo'n kamertje? Het wordt een paar jaar gebruikt en wordt vervolgens op zolder, in de garage/schuur of weer terug op Marktplaats gezet. 

Snap

Vanaf dat moment was ik enthousiast geraakt, ik ging van alles zoeken op Marktplaats voor onze kleine. Een box? Waarom moest dat nieuw? Het is een paar houten planken, die je met een doek schoon kan maken of opnieuw kan schuren en verven? Dus zo doende, ook de box via Marktplaats kunnen kopen voor 70 euro.

Ik ben wel huiverig in het kopen van textiel of veiligheid zoals bekleding voor de kinderstoel, matrassen, babykleding, box kleed, autostoelen enzovoorts. Omdat dat toch qua veiligheid en hygiëne wat anders voor mij voelt. Natuurlijk kun je ook dit wassen en is het ook weer schoon, maar toch... het is een gevoelskwestie.

Op deze manier kun je natuurlijk vele kosten besparen door gewoon eens op Marktplaats of de Marketplace van Facebook te bekijken. Er zijn zat gezinnen die hun spulletjes daarna gewoon te koop zetten en maar kort gebruikt zijn. Zo help je andere gezinnen en kun je zelf ook wat centen besparen. Want zeg nu eerlijk... het kost allemaal een hoop een baby in je leven erbij.