Snap
  • Babyspullen
  • babyspeelgoed
  • fisherprice

Ooit was er een tijd waar ik dacht enkel houten speelgoed te kopen voor mijn kinderen. Think again!

Fisher Price heeft een mega toffe retro speelgoedlijn

Ooit was er een tijd waar ik dacht enkel houten speelgoed te kopen voor mijn kinderen. Think again! Toen had ik duidelijk nog geen kinderen. Baby’s vinden die geluiden en kleurtjes geweldig! En: Fisher Price heeft een mega toffe retro lijn waar onder andere de Boombox, Lil Gamer en de Mix Tape in zit. Ziet er leuk uit én Beer wordt heel enthousiast van al die geluidjes. Kind gelukkig, moeder ook gelukkig!

Snap

Deze retro-geïnspireerde stereo-installatie heeft verschillende activiteiten, muziek en licht om mee te spelen. Om te beginnen zijn er heel veel knopjes om te verschuiven, in de drukken en te openen (want ja, dat casettedeck kan je écht open doen!) Met de Boombox kan je kindje het alfabet, kleuren en vormen en het tellen leren. En, als je eventjes geen zin hebt in al die liedjes kan je boombox ook uitschakelen. Blijft dan toch leuk om mee te spelen! 

Ook mega fijn: je kunt de leerinhoud aanpassen. Niveau 1 (6m+) focust op het ontdekken, niveau 2 (12m+) op stimuleren en niveau 3 (18m+) op fantasie. Ook de talen kun je aanpassen naar Frans, Engels, Duits en Italiaans.

De Boombox is echt zo een veelzijdig speelgoedje. Het is wat groter dan de andere speeltjes die ik heb uit de retro lijn en daardoor kan je kindje er op zo veel verschillende manieren mee spelen. Ik leg Beer vaak op zijn buik met de Boombox voor hem. Mega schattig hoe hij naar de verschillende knopjes grijpt. Zelfs Obe, die 4 jaar is, is fan! Hij vind het vooral tof om te switchen tussen de talen. Bonjour bye mama!

Deze is zo schattig! Ziet er uit als een oldschool gameboy (Nostalgie!!!) met de A en B knoppen, het D-pad én langs boven zit er ‘een spelletje’ in. (Of daar lijkt het toch op)

Als je op de knoppen drukken om het spel te "spelen", hoor je muziekjes, geluiden en zinnetjes die aanwijzingen, kleuren, cijfers en vormen leren. “Omhoog, naar links, naar rechts …”

Op de zijkant zitten er Tetrisblokjes. Daar is Beer momenteel heel gefasinceerd door. Hij vindt het leuk om te kijken hoe ze verschuiven en lawaai maken (écht lawaai, geen muziek ;-)). Ook bij deze kun je de taal aanpassen.

Snap

Instant throwback naar vroeger!

Momenteel de favoriet van Beer! Het is een casette (weet de jeugd van tegenwoordig überhaupt nog wat een cassette is!?) die licht en muziek geeft. Je kan ook het ‘bandje’ er uit trekken en weer opwinden met het wieltje. Wanneer je dat doet maakt de cassetje een geluidje. 

Als je op de knop drukt leert je kindje het alfabet, tellen, kleuren, vormen en groeten door liedjes, geluiden en zinnetjes. En: een klein en licht speeltje, dus past in die luiertas!

Ik denk dat geen enkele ouder fan is van speelgoed dat veel lawaai maakt maar ik ga eerlijk zijn: je kind vindt het sowieso leuk en heeft er cognitief echt wat aan. En, het feit dat deze retro speeltjes er zo leuk uitzien doet veel! Instant throwback naar vroeger! 

Koop de Boombox hier, de Lil Gamer hier en de Mixtape hier!

2 jaar geleden

Leuk hoor

2 jaar geleden

Leuk!