Snap
  • Babyspullen
  • kraamweek
  • babyuitzet
  • babyproducten
  • inkopen
  • onmisbaarinkraamweek

Miskopen voor je baby. Welke babyspullen heb je NIET nodig?

Achteraf spijt van je aankopen? Bespaar jezelf het geld en de moeite!

Wanneer je zwanger bent raak je waarschijnlijk heel enthousiast over alle leuke kleertjes, doekjes en spulletjes voor je baby. Je zoekt een babyuitzetlijst (hier een hele volledige) van spullen die je nodig hebt om je baby helemaal in de watten te leggen. Er zijn een heleboel nuttige producten. Echter, er zijn ook spullen die echt nergens op slaan. In dit artikel vertel ik je over babyspullen die ik in mijn impulsiviteit kocht en die eigenlijk miskopen waren. In mijn blog over onmisbare babyspullen lees je wat ik wél zou kopen als ik jou was.

Een flesverwarmerHet idee lijkt heel handig: je zet het flesje van je baby er in en hij warmt de melk op. Het duurt echter lang, je hebt wéér een apparaat in de keuken of op je nachtkastje staan en het kan gewoon veel sneller. Wanneer je baby huilt heb je gewoon geen tijd om dat apparaat te gebruiken. Een flesje opwarmen gaat net zo goed onder een hete kraan of in een pannetje met heet water. Lekker makkelijk en het is nog makkelijker met één hand te doen ook. Want we weten allemaal dat je als nieuwe moeder een pro wordt in dingen doen terwijl je je baby vast hebt.

SchoenenOver miskopen van babyspullen gesproken: Welke baby loopt? Ja, het staat leuk, maar als je een beperkt budget hebt zou ik het zéker niet aan schoenen uitgeven. Wanneer de voetjes koud worden is het sowieso de bedoeling dat je ze goed inpakt onder een deken of in een slaapzakje. En heb jij ooit met schoenen aan onder een deken gelegen? Ligt heel rottig.

MagnetronsterilisatorDit is een van die dingen waarvan iedereen doet alsof je niet zonder kan. Ik heb nieuws voor je. Die van mij staat vier jaar later nog steeds ongebruikt op de kast. Ik ben te lui om hem weg te gooien en ik heb hem al 3x op Marktplaats gezet, maar niemand wil hem hebben. GUESS WHY? Je kan flesjes uitkoken, dat heb ik de eerste weken gedaan. Al snel was me dat veel te veel moeite en heb ik ze gewoon in de vaatwasser gedaan of met de hand afgewassen. Volgens mij doet het merendeel van de moeders met twee of meer kinderen het zo, omdat ze zich na de eerste minder druk maken om bacteriën en het blijkt dat kinderen ongesteriliseerde flesjes gewoon overleven. Je moet ze natuurlijk wel goed schoonmaken!

Een luiertasDít is pas een marketingtruc. Ja, het is handig als ze 100 vakjes hebben voor al je babyspullen, maar als je alles in een mooie normale tas gooit gaat het ook prima, en die zijn over het algemeen een stuk goedkoper.

Snap

Doekjesverwarmer!Serieus, waarom? Ook zonde van je geld. Als je bang bent dat je kind schrikt van een koud doekje gaat het ouderschap nog zwaar voor je worden. Babies kunnen namelijk prima tegen een koel doekje, krijgen ze niks van.

Purkenpompjes, neuspompjesVan die ronde dingetjes die je gebruikt om snotjes uit het neusje van je baby te halen. Dat werkt dus heel inefficiënt en er wordt vaker niets dan iets opgezogen. Ik heb in plaats daarvan een Nosefrida gekocht. Het idee daar van is dat je het snot zelf uit de neus van je kind zuigt. I know, nasty, maar het werkt heel goed en ik heb nooit en purk in mijn mond gehad, dankzij het filtertje. Check it out.

Last but not least...een babyblenderJa: een blender is ideaal om je spaghetti, risotto, burrito’s, stamppot met worst, of nasi met tofu in te pureren tot een moes die je baby smooth naar binnen kan lepelen. Maar waarom zou je in godsnaam een blender kopen die een formaat heeft van een koffiemok en de prijs van een KitchenAid? Voor een stuk minder geld kun je een prima blender kopen die groot genoeg is om ook je eigen soep, smoothie of whatever in te maken.

Laat mij in de reacties weten of jij ook miskopen deed bij je babyspullen! En vergeet niet rechts op deze pagina even je mailadres in te vullen. Dan blijf je automatisch op de hoogte van al mijn tips, adviezen en verhalen.

Oja, deze post bevat geen gesponsorde links!

4 jaar geleden

Hahahaha mooi! Die had ik inderdaad ook 🤣 wie dat toch bedacht heeft..

4 jaar geleden

Babysokken met anti-slip, ja echt waar..dat had ik echt gekocht.. (onze baby is nooit uitgegleden, zou het dan toch geholpen hebben?!?!)