Snap
  • Babyspullen
  • inbakeren
  • hormonen
  • babyuitzet
  • Cosleeping
  • babyspullen

Mijn favoriete baby musthaves

Ik ben mij er goed van bewust dat niet elke ouder dol is op al die gekke uitvindingen van tegenwoordig, sommige zijn er wel gek op en zouden het maar al te graag willen hebben maar kunnen het simpelweg niet betalen. Toen ik in verwachting van Milan was zat ik nog op school, Reinard was net overgestapt van baan en we waren opzoek naar een grotere woning. Niet ideaal, we moesten alles nog aanschaffen en zo'n dikke bankrekening hadden we nou ookal niet. Toch is het toen ons gelukt om alles aan te schaffen wat we nodig hadden. 

In de loop der tijd is het alles behoorlijk veranderd en kunnen we zeggen dat we zeker niet hoeven te klagen. Toen ik in verwachting bleek te zijn van Jente wisten we meteen welke spullen op onze wish list stonden. Spulletjes die ons heel handig leken, die we mooi vonden, waarvan we wouden dat we die bij Milan had gehad, wouden we nu graag halen. Ik moet eerlijk zeggen dat van sommige spullen Reinard het nut niet inzag. Maar gelukkig liet hij vaak de hormonen zijn gang gaan. Ik zal verdeeld over een aantal blogs vertellen over mijn favorieten musthaves. 

Cosleeper

Als moeder zijnde ben je niet al te mobiel na de bevalling, daarom is het fijn om je baby dicht bij je te hebben zodat je zelf ook een deel van de zorg op je kan nemen, al is het alleen maar een speentje indoen of een aai over de bol. En wat dacht je ervan als je zelf in bed moet liggen dat je de hele dag ongestoord naar je newborn kan staren. Een cosleeper zorgt ervoor dat je kindje nog dichter bij je staat, hem of haar de geborgenheid kunt geven die ze de eerste maanden zo hard nodig hebben. Er bestaan veel verschillende varianten van cosleepers. wij hebben gekozen voor de safety first cosleeper, wij vonden het zonde om in een wiegje zoveel geld te steken terwijl je deze niet eens super lang gebruikt. Toch moet het kwaliteit wel goed zijn. dit wiegje ziet er leuk uit, is handig en snel in elkaar te zetten, in hoogte en schuinte te verstellen en de zijkant kan je omvouwen zodat die aan één kant open is met een klein opstaand randje. Voor de veiligheid wordt er een band meegeleverd waarmee je het bedje aan je eigen bed vast kan zetten. Ik ben onwijs blij met het wiegje en vind het heerlijk om onze kleine meid naast mij te hebben liggen maar toch veilig op haar eigen plekje. 

Grote hydrofiele doeken

Ideaal voor bijna alles! na het badje als handdoek, onder het hoofdje in bed of in het nestje. als ze nog heel klein zijn is die zelfs ideaal te gebruiken als inbakerdoek. Ik leg altijd een grote hydrofiele doek over het verschoningskussen heen. daaromheen zit al een hoes maar zodat ik niet steeds die hoezen moet vervangen als ze vies worden kan ik dus heel simpel het doekje vervangen. In de zomer is het tevens ook een heerlijk dekentje, niet te warm maar toch bedekt. In bedje leg in tegenwoordig de grote hydrofiele doeken, deze blijven net wat beter zitten als ze wat drukker heen en weer beweegt. Zelf vind ik de grote varianten fijner dan kleine hydrofiele doeken. 

Flow Amsterdam lampje 

Ik kan dus niet meer zonder het lampje! Het lampje heb ik in het hoekje van de cosleeper staan. Als ik nachts klaar ben met Jente voeden zet ik het lampje op rood licht. Dit is niet zo fel en het rode licht kunnen ze associëren met het licht wat ze in de buik zagen. Doordat het lampje een timer van 15 minuten heeft gaat die vanzelf uit. zo kan ik altijd nog even na een voeding zien dat ze niet spuugt, in slaap valt en goed ligt. en het is tevens echt een heel schattig lampje. Hij is geheel veilig om in bed te zetten. Hij is oplaadbaar via een kabeltje, is van zacht materiaal gemaakt en wordt niet warm. Het lampje is gemaakt van eco-, en kindvriendelijke BPA-, en loodvrij vinyl.

Puckababy piep inbakerslaapzak

Dit is z’n ding dat bijdraagt een een goede nachtrust, in ieder geval, aan die van ons. Zodra je deze bij Jente aandoet ervaart ze de rust door het inbakeren. Baby vinden het over het algemeen een fijn en geborgen gevoel. Doordat ze niet heel strak ingebakerd zitten hebben ze toch nog bewegingsruimte. je creëert weer dat fijne coconnetje dat ze gewend zijn vanuit de buik. Dat geeft ze een vertrouwd gevoel. Vanaf het begin is Jente een best wel goede en rustige slaper geweest. Als ze eens van die onrustige avonden en nachten had werd ze toch best snel rustig door het slaapzakje. Ze is nu bijna drie maanden en dat betekend dat ze de piep is ontgroeid, ik heb meteen de mini besteld zodat we over kunnen gaan naar de volgende variant van inbakeren van de puckababy collectie. Ze hebben tevens net een nieuwe collectie met echt onwijs leuke printjes!

Snap
Snap