Snap
  • Babyspullen
  • help
  • Donatie
  • doneer
  • mamaplaatscollab
  • kinderhulp

Kinderhulp

Mijn hart maakt een sprongetje als ik mijn kindjes zie lachen, spelen en genieten. Heel blij ben ik met het geluk dat ik mijn kindjes redelijk wat kan geven en dat we daarnaast ook nog veel tijd samen hebben.

Door mijn werk als zzp’er, webshop owner, blogster, Instagram moeder en noem het maar op, hebben wij ook nog eens voordeel dat wij heel veel producten mogen testen, proberen etc.

Er komen hier dagelijks pakketjes binnen, dus de kinderen hier hebben niks te klagen. Helaas is dit niet voor alle kids in Nederland vanzelfsprekend. Een op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Vaak is een winterjas al een luxe, dus laat staan een badje voor in de tuin of enig ander speelgoed.

In de afgelopen periode tijdens de corona lock-down heb ik gemerkt hoe moeilijk het soms is om de kids bezig te houden. Wij hadden heel veel geluk met het lekkere weer en ook heel veel geluk dat we net verhuisd waren naar een huis met een grote tuin. De trampoline was een echte life-saver en krijt of welk ander buiten spelletje dan ook heeft gezorgd dat wij hele blije en tevreden kids thuis hadden. Straks begint de zomervakantie en heel weinig mensen gaan of kunnen op vakantie. Hoe fijn zou het dan zijn als ieder kind in Nederland in ieder geval de beschikking zou hebben tot een basispakket om een leuke vakantie te kunnen hebben?!

Zodra er bij ons een pers-pakketje binnen komt rennen de kindjes naar de deur. Ze kunnen niet wachten om hun nieuwe cadeaus op te maken. Ik probeer ze altijd duidelijk te maken dat dit niet de normale gang van zaken in alle huishoudens is, maar dat dit een onderdeel is van het werk dat mama doet. Je kunt begrijpen hoe blij zij zijn met mijn werk. Ik vind het belangrijk dat zij waarden en normen leren, dat ze leren om te delen, zich inzetten voor minderheden en hulp bieden aan mensen die het nodig hebben, indien mogelijk.

Wij hebben dan ook de afspraak gemaakt dat wanneer er weer een pakketje binnen komt die wij ‘krijgen’ dat zij iets van hun andere speelgoed uitzoeken en inpakken voor een goed doel/organisatie/gezin. Dit doen wij overigens ook met kleding welke nog een ronde meekan.

Toen ik als klein meisje van acht in Nederland kwam met mijn moeder en broertje, hadden wij nagenoeg niks. We hadden een klein tasje met spulletjes en moesten ons daarmee zien te redden. Budget voor iets nieuws was er niet. Het was erg lastig om überhaupt over de primaire levensmiddelen te kunnen beschikken. Soms kwam je net vijf cent te kort voor het kopen van een brood, dus was speelgoed ook niet bepaald iets om aan te denken.

Wij hebben dan ook de afspraak gemaakt dat wanneer er weer een pakketje binnen komt die wij ‘krijgen’ dat zij iets van hun andere speelgoed uitzoeken en inpakken voor een goed doel/organisatie/gezin. Dit doen wij overigens ook met kleding welke nog een ronde meekan.

Gelukkig hadden wij twee hele lieve gezinnen die zich over ons ontfermden. Hun spulletjes kregen bij ons een tweede leven. Nu ik er als volwassen vrouw op terugkijk, vind ik niet dat ik iets te kort gekomen ben. Ik miste de nieuwe Playstation destijds niet en heb geen traumatische ervaring eraan over gehouden dat ik niet alle hippe spulletjes had. Ik neem mijn ouders ook zeker niets kwalijk en ben ze dankbaar voor elke sneetje brood en alles wat ze voor ons hebben gedaan, ook vaak ten koste van zichzelf.

Nu ik er als volwassen vrouw en moeder op terug kijk, kan ik ook begrijpen hoe frustrerend het is om in zo een situatie te zitten als moeder of vader. Je ziet de klasgenootjes met de nieuwste speelgoed, nieuwe kleding elk schooljaar en je wilt ook zo graag dat je kindje erbij hoort, zich niet minder voelt en niks te kort komt. Je wilt het beste voor je kindje en ze wilt ze zo graag alles geven. De wereld als dat zou kunnen. Je ziet de buren verderop springen op een trampoline, de kindjes daarnaast steppen, spelen met waterpistolen of met poppen. En jouw kindje? Die zit naast je in de tuin en jullie zoeken naar leuke creatieve spelletjes… Je zou zo graag willen dat jouw kindje ook eens een dagje zorgeloos kind kan zijn, springen met een springtouw, spelen met iets nieuws en dan als het nieuwe schooljaar begint, dat jaar eens met een nieuwe tas en broodtrommel begint en je wilt niet dat je kindje zich op zo een leeftijd moet bezighouden met die vijf cent die je tekortkwam bij de bakker. Ook al gaat dit onbewust.

Toen Mamaplaats mij benaderde om aandacht te schenken aan Kinderhulp, twijfelde ik geen seconde. Ik las eigenlijk niet eens waar het over ging. De naam Kinderhulp was al voldoende voor mij. Toen ik verder las en zag waar de campagne voor stond, was ik helemaal overtuigd. Ik zet mij heel vaak in voor kinderen in andere landen, maar ik was mij nooit bewust van het feit dat het in Nederland ook best wel ernstig is. 300.000 kinderen die de zomer in Nederland doorbrengen met heel weinig tot ongeveer niks. Kinderhulp wil deze kinderen een Zomerpretpakket met onder andere leesboeken, binnen- en buitenspeelgoed en bioscoopkaartjes schenken. Zodat zij deze vakantie door kunnen komen. Je hoeft natuurlijk niet direct een heel zomerpakket te schenken (zou natuurlijk mooi zijn als je dit wel kunt), maar alle beetjes helpen!

Kun je een paar euro missen? Graag! Enkele keren die paar euro is toch weer mooi bedrag bij elkaar. Ik hoop dat er dit jaar geen enkel kindje zich bezig hoeft te houden met iets anders dan kind zijn en lekker spelen.

Help je mee?

4 jaar geleden

Dank je wel! Dit mag zeker. Graag, hopelijk bereiken we samen heel veel mensen!

4 jaar geleden

Liefjes🖤🖤! Ik ga doneren. En wij moeten nog zeker een dagje plannen voor de baby er is😂.

4 jaar geleden

Mooi doel! Super dat je dit deelt.🙏🏼

4 jaar geleden

Lief stel💛💛 goed dat je dit deelt💛💛