Snap
  • Babyspullen
  • kinderen
  • School
  • luizenmoeder
  • luizen
  • Prioderm

Hoofdluis alarm!

Je kent het wel, de tekst die ineens in je mailbox verschijnt...

Je kent het wel, de tekst die ineens in je mailbox verschijnt: “Hoofdluis alarm”. Wij hebben dit al meerdere keren voorbij zien komen sinds Jolie en Kate op school zitten...

Hoofdluis is erg vervelend. Toen ik zelf nog op school zat heb ik zelfs tot aan de middelbare school last van luizen gehad. Gek werd ik en mijn moeder natuurlijk ook! Uren zat ze mijn haren te kammen, alles moest in de was en ik schaamde me rot.

Zodra de mail met “Hoofdluis alarm!” rondgaat bij ons wordt de hele klas gecontroleerd door de welbekende “luizenmoeder”. Ik moet stiekem wel lachen om deze term, maar deze woensdag mag ik er ook aan geloven want ik ben er zelf ook een!

Snap

Als je erachter komt dat je kinderen luizen hebben, is alles wassen gelukkig niet meer nodig. Luizen springen namelijk niet over van jas naar jas en nestelen zich ook niet in knuffels. Luizen lopen over als kinderen dicht bij elkaar zitten, kroelen enz. Uiteraard kun je het maar beter voor zijn en op zijn tijd je kind controleren.

Snap

Mede dankzij Prioderm ben ik alerter geworden. Ik kam nu geregeld de haren van mijn meisjes terwijl zij een filmpje kijken. Alledrie hebben ze een verschillende haarstructuur. Vieve met haar talloze krulletjes, Jolie met haar lange haren en Kate zit ertussenin. Prioderm 2-in-1 biedt het doden van de hoofdluis en de neten in één product! Dat is superfijn want je bent er in een klap vanaf. Tobben met verschillende lotions en meerdere behandelingen is verleden tijd, dit is ook veel prettiger voor de kindjes. 

Snap

Als je er zeker van wilt zijn dat je kindjes luisvrij blijven, controleer ze dan regelmatig op luizen! Dat kan bijvoorbeeld met deze Luizenkam van Prioderm. Want het is eigenlijk al te laat als je je kindje op zijn/haar bolletje ziet krabben.

Hoe voorkom jij dat je kindjes hoofdluis krijgen? 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Prioderm.