Snap
  • Babyspullen
  • naam
  • Bijtring
  • Speenkoord
  • met
  • Wagenhanger

Hoe maak ik mijn eigen unieke speenkoord met naam?

Speenkoord met naam

Bij Nini Webshop kun je originele en duurzame baby-artikelen kopen met een hoog ‘hebben-gehalte’. Van BIBS speentjes en hydrofiele doeken tot houten speelgoed en haar accesoires. Naast de bekende merken kun je ook bij Nini Webshop je eigen unieke speenkoord met naam, bijtringen en wagenhangers ontwerpen. Je kiest je favoriete kleurtjes en wij doen de rest: precies zoals jij die ontwerpt! Maar hoe leuk is dat als je zelf je eigen speenkoord met naam, bijtring of wagenhanger gaat maken?

In deze blog gaan we stapsgewijze uitleggen hoe je dit zelf kan doen. Laten we beginnen!

Benodigdheden:

• Eventueel letterkralen

• Kralen naar keuze

• Satijnkoord van 1 of 2 mm

• Houten clip

• Schaar

Op internet zijn er vele aanbieders die deze spullen verkopen. Je kunt ze ook in verschillende vormen en kleuren vinden. Van houten kralen tot gehaakt en siliconen. Kies je voor houten kralen? Kies dan wel voor blank houten kralen in plaats van gekleurde kralen en hou in de gaten als je baby erop bijt. Hout kan op zich geen kwaad, maar is en blijft minder veilig om op te bijten dan de siliconen kralen. Ga je voor siliconen kralen? Let dan wel op dat ze BPA-vrij zijn. Het is een goedgekeurd siliconen, gaat niet stuk als er op geknabbeld en gesabbeld wordt en bovendien is het makkelijk schoon te maken met een nat doekje. Nog een puntje voor aandacht is het clipje. Deze zijn niet bedoeld om in de mond te stoppen. Maak de clip altijd vast aan een stukje kleding en laat je baby nooit met een speenkoord slapen en gebruik dit alleen onder toezicht.

Heb je je kraaltjes geselecteerd en de andere benodigdheden bij de hand? Dan is het tijd om aan de slag te gaan!

1. Vouw 1 meter satijnkoord dubbel en rijg alle kralen door beide draden satijnkoord. Je kunt de kralen het beste rijgen op satijnkoord van 1 of 2 mm. Laat je creatieve geest zijn gang gaan en combineer verschillende kraaltjes door elkaar. Zo, maak je echt je eigen unieke speenkoord met naam. Of misschien zelfs een bijtring of wagenhanger met naam. Alles kan!

2. Knoop daarna een lusje aan de ‘luszijde’ van het speenkoord.

3. Knoop aan de andere zijde de clip vast met een stevige knoop. Rijg de twee draden satijnkoord eerst door de speenclip en leg daarna een knoop.

4. Rijg het satijnkoord terug door de kralen. Maak bij elke kraal een knoopje en schuif de kraal vervolgens over het knoopje, zodat het knoopje niet zichtbaar is. Herhaal deze stap tot het satijnkoord op is.

Hou ook rekening met de totale lengte van het speenkoord. Volgens de veiligheidseisen (zogeheten NEN – norm 12586) mag een speenkoord een maximale lengte hebben van 22 cm zonder clip. Voor een bijtring en wagenhanger zijn er geen veiligheidseisen. Zie onderstaande schetsen om een beeld te krijgen van wat gebruikelijk is.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij NiniWebshop?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.