Snap
  • Babyspullen
  • moeders
  • marktplaats
  • oplichters
  • pasop

Het leed dat verkopen van babyspullen om Marktplaats heet

Lieve mama's opgelet,

Het zou je maar overkomen, je bent net mama geworden en zoekt voor een goedkoop prijsje een aantal kledingstukken op Marktplaats,

of, je verkoopt een aantal kledingstukken omdat je kleintje langzamerhand groter wordt. En dan, voordat je het in de gaten hebt, wordt je bankrekening opeens leeggetrokken...

Dat overkwam mij gelukkig niet, omdat ik de vraag "zou ik je een marktplaatsverificatie mogen sturen? Dan maak ik daarna het geld meteen over", heel verdacht vond.

Ik had een aantal slaapzakken van mijn baby op marktplaats gezet, ze waren splinter nieuw en niet gebruikt omdat mijn kleine meid liever ingebakerd wilde worden.

Ik ontving via Whatsapp de vraag hoeveel het totaal bedrag kostte voor beide slaapzakken, en niets vermoedend antwoordde ik. De oplichter vond het bedrag "Prima". Vervolgens gaf ik mijn gegevens om het bedrag over te laten maken, en kreeg ik de adresgegevens van de "verkoper". Hij/zij schreef nog " Ik maak het geld meteen over", maar vervolgens bleef het stil.

Op mijn rekening werd geen cent gestort, en dus, besloot ik het pakket nog niet te verzenden. Toen ik voor de pakketservice het email adres vroeg een dag later, kreeg ik dus de vraag of hij een marktplaatsverificatie mocht sturen en daarna het geld meteen over zou maken. Ik dacht bij mezelf, een verificatie... waarom? Op marktplaats ben ik een geregistreerde verkoper, mijn reviews zijn altijd uitstekend, vanwaar de argwaan voor zo'n laag bedrag? Waarom zou ik iemand voor twee slaapzakken willen oplichten en dus ging bij mij een belletje rinkelen. En dus Googlede ik op het woord"marktplaatsverificatie" en ja hoor, de eerste link zei het al: Oplichters actief op Marktplaats: verificatieverzoek is gevaarlijke phishing.

Mijn volgende app was de link naar de website: https://opgelicht.avrotros.nl/alerts/artikel/oplichters-actief-op-marktplaats-verificatieverzoek-is-gevaarlijke-phishing/, gevolgd door een doei. En daarna heb ik deze zielige persoon geblokkeerd.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus moeders wees alert!