Snap
  • Babyspullen
  • babykleding
  • kleding
  • babykamer
  • tweedehands
  • babyuitzet

Geen milieubewuste moeder en ook niet arm

Toch kochten wij bijna alles tweedehands

Nu mijn zwangerschap (met 38+3) tegen het einde loopt heb ik inmiddels de moed verzameld om iets te schrijven over onze ‘babyuitzet’. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik hier wel openbaar iets over ging schrijven en heb nu de keuze gemaakt dit wel te doen. Kort samengevat: wij kochten (bijna) alles tweedehands.

Ik ben als echte petrolhead (auto-en motorfanaat in hart en nieren) niet echt de meest milieubewuste persoon op deze aardbodem. Oke, afval probeer ik te scheiden maar ik verwacht niet dat dat mijn uitstoot enigszins compenseert. Het eerste wat ik kocht toen ik zwanger was was dan ook een mooie tweedehands station. 

De keuze om alles tweedehands aan te schaffen was ook niet perse afhankelijk van onze financiële situatie. We werken allebei en hadden het ons prima kunnen permitteren om alles nieuw te kopen. Maar ik vond het gewoon zo ongelofelijk jammer om zoveel geld stuk te slaan terwijl veel ook zo goed als nieuw te vinden is.

Het begon met de auto en de kinderkamer. Maar tijdens het verzamelen van de uitzet maakte ik er steeds meer een spelletje van. Ik houd wel van mooie spulletjes, dus ging bijvoorbeeld gewoon specifiek op zoek naar een badje van een bepaald merk in de kleur die ik graag wilde. Zo bespaarde ik daar weer €40 op terwijl hij niet van nieuw te onderscheiden is. Ook kleertjes zijn met goed zoeken vaak van de leukste collecties te vinden. Van babykamer tot babyfoon, kleding tot houten speelgoed en van zitzak tot luiertjes. En van kinderstoel tot aan de kinderwagen. Bijna alles bleek wel ‘als nieuw’ te vinden.

Op tweedehands sites en social media worden ook vaak leuke kleertjes weggegeven. Babykleertjes worden vaak maar kort gedragen en daarom koos ik er ook voor zelfs die tweedehands op te halen. Ik besloot om ook op gratis spulletjes te reageren met mijn eerlijke verhaal. Als iemand het liever geeft aan iemand die de financiële middelen niet heeft begrijp ik dat natuurlijk ook. Maar vaak kreeg ik ontzettend leuke reacties. 

En dus is het enige kledingstuk wat wij nieuw hebben gekocht zijn eerste winterjasje. Het kostte wat zoekwerk en de nodige wasbeurtjes maar stiekem ben ik er trots op dat we het zo hebben gedaan. 

Kocht jij alles nieuw voor de kleine?

Ik heb ook veel tweedehands aangeschaft of gekregen, soms zijn dingen inderdaad amper gebruikt en nog als nieuw en het is ook nog eens goed voor het milieu. Van het geld wat je overhoudt kan je weer wat leuks doen met je gezin!