Snap
  • Babyspullen
  • babykamer
  • tweedehands
  • nieuw
  • duurzaam
  • mixandmatch

DE MIX & MATCH BABYKAMER

Voordat onze mini er was, moesten we natuurlijk het een en ander voorbereiden, o.a. de babykamer. Toen we eenmaal wisten dat het een meisje werd, kon ik gerichter shoppen en ook de babykamer inrichten. Het moest een leuke babykamer worden, maar wilde er niet al te veel geld voor uit geven. Dat lijkt misschien onmogelijk, maar dat viel reuze mee.

De kamer die we als babykamer zouden gebruiken, was voorheen een kamer die wij verhuurde en zag er heel basic uit. Wit behang, lichte rolgordijnen, een slaapbank met bijzettafeltje en een kledingkast. Ik besloot vrij weinig aan de muren en ramen te doen, maar de slaapbank moest er hoe dan ook uit. Deze heb ik via de marktplaats op Facebook in een mum van tijd kunnen verkopen. De kledingkast, daar was ik nog niet over uit wat ik daarmee wilde. De kast was in goede staat en had een neutrale uitstraling, opzicht kon deze blijven staan. Dat komt later wel, eerst even de ruimte 'leeg' bestuderen en alles opmeten. 

Ondanks dat mijn vriend mij mijn gang liet gaan, wilde ik er niet al te meisjesachtige kamer van maken, zodat hij zich nog enigszins mannelijk in ons huis zou voelen. Goed, met dit in mijn achterhoofd begon ik eerst inspiratie op te doen via Pinterest. Verschillende thema's kwamen naar voren, maar ik besloot uiteindelijk voor een combinatie thema te gaan en lekker te mixen en matchen. Toen ik eenmaal de basis dingen als ledikant, commode en kasten had, had ik mijn draai gevonden en ging ik los. Eenmaal klaar, schoot ik enorm in de lach van het eindresultaat...het is uiteindelijk een echte meisjeskamer geworden. Oeps, sorry schat!

Hieronder een uitleg over alle items en een kort filmpje van het eindresultaat (korte filmpje is te zien op mijn blog website www.onbekendemoeder.com):

Ledikant; via de marktplaats op Facebook kwam ik deze vintage ledikant voor een hele leuke prijs tegen. Wel hebben we eerst de ledikant goed bestudeerd en getest op evt. mankementen, maar het ledikantje was in goede staat. Het had een likje verf nodig, dus heb ik het opnieuw geschuurd en geverfd. Mocht je zwanger zijn en zelf willen verven, gebruik dan verf met waterbasis. 

Commode; de commode is de Ikea HEMNES ladekast waarvan ik de knoppen vervangen heb met Zara Home knoppen. Ik wilde geen kleine knoppen, zodoende dat ik voor robuuste touwachtige knoppen heb gekozen (voor een foto, check even mijn blog website www.onbekendemoeder.com)

Kast dividers; mijn lifesaver! Ken je dat, je trekt een lade open en alles ligt open en bloot, maar vooral dwars door elkaar. Met de kast dividers van de Ikea, heb je alles netjes en geordend.

Kledingkasten; zowel de grote als de kleine kledingkast zijn van de Ikea. De grote kledingkast hadden we al, deze is voor de helft gevuld met babykleding en de andere helft voor ons. De kleine kledingkast is voor de extra babyspullen. Aan de kasten zelf heb ik niks gedaan.

Houten rekjes; Halleluja voor Pinterest! Daar kwam ik namelijk deze leuke multifunctionele rekjes tegen. Deze rekjes zijn namelijk kruidenrekjes van de Ikea, maar creatief genoeg ook te gebruiken als kledingrekje. 

Trolley; het zal je niet verbazen, maar ook via Pinterest kwam ik deze handige tip tegen, een luiertrolley. De trolley zelf is van de Ikea (duidelijk fan van Ikea) en heeft wieltjes, waardoor je het makkelijk kan verplaatsen naar bijvoorbeeld de badkamer. (voor een foto, check even mijn blog website www.onbekendemoeder.com)

Voedingsstoel; mijn vriend, zoals de meeste mannen, kijkt vooral naar de functionaliteit van iets, ik daarentegen not that much! Sterker nog, ik kijk vooral naar het mooie. Dus niet heel gek dat ik voor deze hele onpraktische, maar wel hele leuke rotan stoel heb gekozen. Uiteindelijk hebben we de stoel gedoopt tot voorlees stoel. De stoel heb ik overigens van Giga meubel. 

Poef; vanwege de ouderwetse uitstraling, zou je denken dat deze fluwelen poef met franjes bij de kringloopwinkel vandaan komt, maar niets is minder waar. Deze komt namelijk gewoon bij de Xenos vandaan. 

Vloerkleed; in eerste instantie wilde ik een schapenvachtje neerleggen, maar toen ik deze rieten vloerkleed van de Xenos zag, was ik meteen verkocht. Het geeft net wat meer warmte en gezelligheid in het kamertje.

Klamboe; dit was een twijfelgevalletje, wel of geen klamboe. Zoals je ziet, ik heb het uiteindelijk toch gedaan en ik heb er geen spijt van. Dit breekt net alle witte meubels en muren. Uiteindelijk zorgde dit er wel voor dat het echt een meisjeskamer werd, maar ach wat maakt het uit! Via MamaLoes babysjop heb ik deze mooie klamboe gekocht.

De accessoires zijn een mix van nieuw, tweedehands en spullen van mijn kinderjaren. 

Tot slot; de wieg; daar had ik de meeste moeite mee. Wij wilden graag ons meisje de eerste paar maanden bij ons op de kamer laten slapen, ook wel rooming- in genoemd. Met het oog op borstvoeding, leek het ons handig om een co-sleeper aan te schaffen, dat is een bedje wat je aan je eigen bed kan aanschuiven. Toch ben ik daar van afgestapt, omdat ikzelf een onrustige slaper ben en ik mij daar niet prettig bij voelde. Uiteindelijk besloten we voor een apart wiegje te gaan. Mijn voorkeur ging uit naar een rieten mozesmandje, weetje wel die nu helemaal hot zijn. Ik heb zeker wel vijf rieten mozesmandjes laten komen en geen een was helemaal naar mijn zin. Via de marktplaats op Facebook kwam ik een mozesmandje tegen die net even anders dan anders was. De rustige uitstraling in combinatie met het inklapbare onderstel wat ons vooral praktisch leek, was vooral de reden dat we voor deze wieg zijn gegaan. Inmiddels slaapt ons meisje in het ledikant in haar eigen kamertje, maar ze heeft heel wat uurtjes geslapen in dit mooie wiegje. (voor een foto, check even mijn blog website www.onbekendemoeder.com)

Al met al, ondanks dat het toch echt wel een meisjeskamer is geworden, ben ik heel tevreden over de babykamer. Het is vooral een combinatie geworden van oud en nieuw met toch een eigen twist. Dit alles heeft ons niet meer dan EUR 500 gekost, dus het hoeft allemaal geen kapitalen te kosten (dit is wel excl. overige spullen van de babyuitzet zoals een babybadje etc.). Maar het meest belangrijkste is toch wel, dat Féli er heerlijk in slaapt.

Volg je mij al via Insta? https://www.instagram.com/onbekende_moeder/