Snap
  • Babyspullen
  • spelen
  • leren
  • VTech
  • speelplezier

De magie komt tot leven...

De deurbel gaat, de postbode is nog net de deur niet uit of een klein, blond minimensje staat al te trappelen achter mijn rug. "Mij?", of het voor haar is, misschien ben ik de laatste weken een beetje loco gegaan met cadeaus en begint er al een vorm van gewenning te ontstaan bij haar...

Maar dus, "mij" was correct, de doos met in grote letters VTECH op gedrukt is inderdaad bestemd voor haar, al kan ik mijn eigen enthousiasme moeilijk bedwingen. 

Het VTech MagiBook 3D is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar maar laat mijn ogen toch ook nog twinkelen, en die van papa die zich graag kandidaat stelt om dat ding te ontdekken met mijn dochter. Gelukkig was ik zo slim om de bijgevoegde batterijen even snel erin te stoppen voor ik alles weer netjes in de doos propte want het woord "opendoen!!! vloog mij om de oren eens ze de doos in haar gretige handjes kreeg. 

Snap

Voor haar is dit concept nieuw, een boek kent ze uiteraard, een boek met drukknopjes ook maar een boek met een elektronische pen is compleet nieuw. Eerst ging ze bladeren in het bijgeleverde boekje, ze herkende hier en daar figuren (Peppa, Mickey Mouse,...) en ik zag haar enthousiasme groeien. Wat die pen daar nu net lag te doen en waarom deze vast hing aan het boek was nog een raadsel. Dus papa to the rescue.

De magie komt tot leven, niet alleen door geluid maar in het schermpje zie je het aangeduide figuurtje vertellen en bewegen...

De magie komt tot leven, niet alleen door geluid maar in het schermpje zie je het aangeduide figuurtje vertellen en bewegen... in een soort van hologram... hoe gaaf is dat?! Charlie heeft hier en daar nog hulp nodig met het plaatsen van de pen op de juiste plaatsen maar ze lijkt erg geconcentreerd en luistert naar de verhalen.

Wat voor ons zo belangrijk is, is duidelijk taalgebruik en speelgoed dat aanzet tot spelend leren. Charlie krijgt wekelijks logopedie voor een taalachterstand, het is heerlijk om haar de woordjes te horen oppikken en herhalen. De verhalen zijn speels en met herkenbare figuren, er zijn verschillende extra boekjes te verkrijgen waardoor de MagiBook 3D niet snel gaat vervelen en je volledig kan inspelen op de interesses van jouw kindje.

Snap

Als jouw kindje wat extra uitdaging kan gebruiken, gek is op boekjes (en jij misschien net iets minder gek op het constant voorlezen van hetzelfde boekje opnieuw en opnieuw en opnieuw...), al spelend verhalen wil ontdekken, penseelgreep wil oefenen, en nog zo veel meer: ga voor de VTech MagiBook 3D. Ik beloof je dat je kindje én jij niet teleurgesteld gaan zijn.

Veel speelplezier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VTech

4 jaar geleden

Super leuk om te lezen! Wij willen deze voor onze zoon halen die wordt 2 in maart heeft geen achterstand qua praten maar gewoon omdat we dol zijn op vtech .. dit was dus super tof om te lezen! 😁