Snap
  • Babyspullen
  • Vriendschap
  • kinderboek
  • prentenboek
  • kinderboekenweek
  • lezenisleuk

de Kinderboekenweek 2018 - Vriendschap

De leukste en langste week (12 dagen!) van het jaar is weer begonnen, het is weer Kinderboekenweek!

Net als alle andere jaren is er dit jaar ook weer een kinderboekenweekgeschenk dat je gratis krijgt bij besteding van €10,- aan (Nederlandstalige) kinderboeken. Dit jaar is dat het 4e deel uit de grappige serie van Jozua Douglas over Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana.

Snap

“De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?”

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Net als al weer enige jaren gebeurt is er ook het prentenboek van de kinderboekenweek, dat voor een fijne lage prijs (€6,95) aan te schaffen is gedurende de Kinderboekenweek. Dit keer heeft Milja Praagman een supermooi prentenboek gemaakt over het thema van de week, vriendschap!

Snap

“Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle.

‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit.

‘Nee, niet doen!’ roept Pelle. ‘Op dat bordje staat: Niet aankomen!’

‘Wélk bordje?’ lacht Kit, en ze klimt op het ding.

‘Braaf paardje… Pelle, kom erbij!’”

Zorg dus dat je deze week een bezoek aan de (kinder)boekenwinkel in de agenda zet, zodat je deze superleuke boeken niet mist!

Lees meer over de kinderboekenweek en alle activiteiten die er gedurende de 12 dagen worden georganiseerd op: kinderboekenweek.nl

Snap

Lees meer recensies op de Kinderboekenbaas: https://kinder.boekenbaas.nl