Snap
  • Babyspullen
  • Gevoelens
  • emotie
  • recensie
  • kinderboek
  • abc

Boekrecensie: Vandaag voel ik me...

Een ABC van gevoelens met wonderschone afbeeldingen.

Dit bijzondere boek van Querido Kinderboeken over een jongetje en zijn gevoelens is voor het eerst in het Spaans verschenen en nu ook in het Nederlands te koop. Het bevat geen verhaal, maar zoals de ondertitel al zegt, een ABC van gevoelens.

Elke 2 pagina's heeft aan de linkerkant de naam van het gevoel wat op de rechterpagina kunstig wordt verbeeld in een mooie afbeelding. De afbeeldingen zijn gemaakt met pen en ingekleurd met aquarel waardoor je hele rustige zachte kleuren krijgt. Deze illustraties bevatten vaak hele bijzondere en mooie patronen waar je zo een paar rollen als behang van zou willen bestellen

Snap

De vertaling zal nog een bijzonder lastige klus zijn geweest, niet omdat het boek zoveel woorden bevat (in tegendeel), maar omdat de letters natuurlijk wel overeen moeten komen met de gevoelens en de bijbehorende afbeeldingen. 

Zo ben ik erg benieuwd wat de Spaanse variant van dapper is, want volgens mijn woordenboek is er geen woord dat dapper betekend in het Spaan dat begint met een d. En toch kloppen alle gevoelens goed bij de afbeeldingen, petje af voor de vertaler(s) dus!

Snap

Hier en daar zijn de gevoelens misschien een beetje vergezocht, maar aan de andere kant, probeer maar eens een gevoel te bedenken dat begint met een Q, dan is quasi-perfect nog niet eens zo slecht gevonden.

Een erg mooi boek, jammer dat er geen posters of prints te krijgen zijn van de afbeeldingen, want die zouden zeker niet misstaan aan de muur.

Echt zo'n boek dat je nog eens uit de kast pakt op een verloren middag om door te bladeren of dat je met je kind op schoot doorneemt wanneer hij aan het leren van het alfabet is begonnen.

Titel: Vandaag voel ik me...Auteur: Madalena MonizUitgeverij: Querido KinderboekenPrijs: €15,-Pagina's: 64ISBN: 9789045121512

[Koop 'Vandaag voel ik me...' bij Paagman.nl]

Snap

Lees meer recensies op de Kinderboekenbaas: https://kinder.boekenbaas.nl