Snap
  • Babyspullen
  • babykamer
  • babykamerinspiratie
  • babykamerstyling

Babykamer musthaves

Hoe zorg je dat je babykamer eigen word?

Baby kamer musthaves

Als aanstaande ouders heb je zoveel dingen die je moet aanschaffen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Vaak kun je wel baby uitzet lijstjes vinden maar echt tips voor hoe je een babykamer kan stylen en welke items nou echt handig zijn kon in niet vinden. Daarom heb ik deze lijst gemaakt met musthaves die voor mij niet mogen ontbreken.

Meubelen:

Allereerst is het handig om te bedenken waar je kindje de eerste tijd gaat slapen. Slaapt de baby eerst bij jullie op de kamer in bijvoorbeeld een cosleeper dan heb je vaak geen wiegje meer nodig. Voordat je babytje dan in zijn of haar kamertje slaapt zijn ze vaak het wiegje al ontgroeid. Je zou dan gelijk een ledikantje neer kunnen zetten hier kunnen ze lekker lang in en kun je vaak op verschillende hoogtes instellen. Verder mag een commode echt niet ontbreken. Hier kun je alles in kwijt wat je graag bij de hand wil hebben. Hoe ik de commode heb gestyled lees je verderop. Daarnaast heb ik gekozen voor een kledingkast om alle kleding die mijn zoon op dit moment niet past in op te bergen. Ik heb gewoon een neutrale kast uitgezocht zodat deze lang mee kan. Geef je borstvoeding of wil je een lekker plekje voor jezelf om de fles te kunnen geven kan je kiezen voor een fijne stoel. Dit geeft gelijk ook extra sfeer aan de kamer.

Commode inrichten:

Ik heb gelijk een hele set aan meubelen gekocht en hierbij heb ik ook gekeken naar de praktische opbergruimte. Zo heeft mijn commode links een deurtje met vakjes waar ik de verzorgingsproducten in heb staan en de wasspullen. Rechts zijn drie grote lades. Omdat ik niet wou dat alles ging rond zweven heb ik bij de ikea organizers gekocht. In het eerste laad zitten alle kleding opgevouwen/ gerold die mijn zoon nu past. In het tweede laad zitten alle beddengoed, badcapen en hydrofieledoeken en in het onderste laad zitten allemaal luiers en billen doekjes. Op de commode heb ik een mandje naast de verschoningsmand staan met dingen die ik vaak gebruik. Dit zijn onder andere:

*paar luiers

*Billendoekjes

*Billencreme

*Zalfjes

*Temperatuurmeter

*Alchohol om te ontsmetten

*Watjes

*Nagelsetje

*Borsteltje voor de haartjes

Je kunt om het aan te kleden boven de commode wat dingen ophangen dit is heel persoonlijk van wat je leuk vind natuurlijk. Ik heb gekozen voor 2 kruidenrekjes die ik gebruik als plankjes en om kleertjes aan te hangen.

Aankleding en overige musthaves:

Voordat je de kamer gaat inrichten kun je inspiratie op doen van wat je leuk vind. Dit kun je doen op Pinterest door bijvoorbeeld een bord te maken, langs de winkels te gaan, tijdschriften uitzoeken en door op Instagram op verschillende hashtags te zoeken. Wanneer je de meubels hebt uitgekozen en de style die je mooi vind begint (vind ik) het leukste gedeelte je kunt nu de items gaan uitzoeken en bestellen.

In mijn babykamer vind je veel rotan, neutrale kleuren en eenheid. Dit heb ik gedaan door de kleuren overal terug te laten

komen. Wij hebben de verf bij de kwantum gehaald en hebben er voor gekozen om aan de ene kant een lambrisering van boogjes te verven en aan de andere kant een regenboog. Ook de regenboog komt overal terug.

Welke items ik heb gebruikt?

*rotan vloerkleed

*Zoutlamp

*Houten speelgoed

*Kussentjes

*Planten (kijk wel geschikt zijn in een babykamer)

*Rotan spiegels

*Kinderboekjes

*Kledinghangers

*Vlaggenlijn

*Marmeren plaatjes

*Rotan kastje/ krukje

*Open boeken/speelgoed kast

*Rolgordijn

Het leukste is om persoonlijke items toe te voegen zodat het helemaal je eigen word. Een paar van mijn favoriete winkels/ webshops voor de kinderkamer zijn:

xenos

Kringloopparels (instagram)

Hema

Mamaloes

Weten hoe mijn babykamer er verder uitziet en waar alles vandaan komt? Kijk voor meer inspiratie op mijn instagram @sannemenger

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Sanne Menger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.