Snap
  • Baby
  • Zwangerschapsaankondiging
  • Bekendmaking

Zwangerschapsaankondigingen

Het begon met een telefoontje naar m'n zusje en moeder direct nadat ik de test had gedaan. Het streepje was namelijk wel erg licht dus betekende dat ook dat ik zwanger was? Met m'n vriend kon ik niet overleggen want die lag met een voedselinfectie te ijlen in bed. Nadat zij dolblij en huilend aan de telefoon hingen ben ik het maar meteen aan m'n ijlende vriend gaan vertellen. "weet je het zeker?" vroeg hij. Na die reactie heb ik toch nog maar een test gedaan en de ochtend erna nog 2. Toen wist ik het toch wel echt zeker. Toen m'n vriend trouwens beter was en hoorde dat hij niet gedroomd had was hij een stuk enthousiaster. 

Bij mijn ouders en zusje had ik dus niet een leuke, bijzondere aankondiging. Dat wilde ik verder anders aanpakken. Toen mijn schoonzusje thuis kwam van een lange reis en wij die dag toevallig een echo hadden zijn we met de ingepakte echo foto's naar haar en mijn schoonouders toe gegaan. Toen zij haar welkom-thuis-cadeautje uitpakte werd er wel even gegild en gehuild. Door haar en m'n schoonmoeder dan; mijn schoonvader begreep eerst niet wat er gebeurde en was daarna heel blij. Voor ons, want opa worden vond hij maar een raar idee. Natuurlijk is hij nu helemaal gek op kleine James. 

De rest van mijn familie kwam het te weten met Kerst. Een ingepakt rompertje onder de boom kwam daar tevoorschijn tijdens het uitpakken van alle cadeautjes. 

Dan mijn collega's. Met een kaartje met daarop een foto van mijn zwangere buik die een week ervoor stiekem was genomen op ons perdoneelsfeest en heerlijke cakejes met blauw en roze hagelslag liet ik het hen weten. 

Tijdens de laatste tonen van de cooling down bij mijn sportschool, waar ik op het podium stond, trok ik mijn sportshirt omhoog waardoor het shirt met daarop 'baby' zichtbaar werd. 2 goede vriendinnen, die het al wisten, lieten 2 confettikanonnen afgaan. Dat was trouwens hun eigen idee hoor, geen verzoek van mij door grootheidswaanzin ofzo. De reacties waren in ieder geval overweldigend. 

En dan de laatste aankondiging; die op social media. Dat vond ik misschien nog wel de leukste want hiervoor moest mijn hond, op dat moment mijn enige kind haha, op komen draven. Met een bril op poseerde ze voor de boeken waarop teksten stonden die te maken hadden met baby's, grote zus worden en het omgaan van honden met kinderen. Na een kwartier en zo'n 20 hondensnoepjes verder was de foto geslaagd :). 

Wat was het ontzettend leuk om dit nieuws met iedereen te mogen delen en de reacties te zien!