Snap
  • Baby
  • zwangerschap
  • zus
  • spannend
  • Tweede
  • grote

Zwanger na een kindje met het syndroom van Down.

Een tijdje geleden besloten we dat we graag een tweede kindje wilde. F. Is nou bijna 2,5 jaar en wordt al wat zelfstandiger. Omdat ik een translocatie heb en een grotere kans om het syndroom van down door te geven hadden we de optie om voor IVF te kiezen.

Van wat ik van ivf heb gehoord is dat niet bepaald een prettig traject. En om daar nou vrijwillig doorheen te gaan om een kindje te krijgen dat niet is zoals mijn dochter... nee dat gaat me te ver. En dus besloten we om het gewoon te gaan proberen. Voor haar hebben we 2 miskramen gehad dus ook daar was een grotere kans op door mijn translocatie. Ik ben gestopt met de pil en verder zouden we wel zien. Maar ik ben 1x echt ongesteld geworden en de maand erna bleef het al uit. Toch nog een onregelmatige cyclus misschien? Zo kort na het stoppen met de pil, ja dat zal dan wel. Zwanger voelde ik me ook niet echt. Na een tijdje toch maar een test gedaan en ja hoor die was positief! 

Voorzichtig vrolijk een afspraak gemaakt bij de verloskundige maar toch blijf je de eerste periode bang voor een miskraam. Door de feestdagen hadden we twee echos relatief kort op elkaar en de baby bleek niet gegroeid te zijn.. wat een spanning. Zou het weer een miskraam worden na een kloppend hartje te hebben gezien? Een hele lange week wachten later nog een echo om te controleren. Bleek dat er bij de eerste echo een meetfout was gemaakt... tjah dat kan gebeuren. Gelukkig was er niks aan de hand!

De eerste controles/echos waren dus allemaal goed! Nu was het vol spanning wachten op de nip test. Maar daar zal ik een nieuwe blog voor schrijven!