Snap
  • Kind
  • zwanger
  • misselijk
  • Broer
  • Neefjes

Zussen en samen zwanger

Deel 2

Zussen en tegelijk zwanger. Vorige week dinsdag deelde Cristel hoe zij dit ervaart, vandaag is het Anouk haar beurt. Lees je mee?

In augustus 2019 is Julian geboren. We wilden heel graag een tweede kindje maar wanneer is nou het juiste moment? Tsja, het juiste moment... een zwangerschap valt eigenlijk ook niet te plannen. Ik was werkzaam in de horeca en zoals iedereen weet is de horeca door corona helaas niet meer wat het was. Natuurlijk heeft in mijn hoofd heel vaak de vraag gespeeld of dit dan wel de juiste tijd was maar verder hadden we alles goed op orde, ik vertrouwde erop dat ik weer snel een nieuwe leuke uitdaging zou vinden en we wilden ook niet een al te groot leeftijdsverschil tussen Julian en de tweede. En, wie zegt dat als we voor een tweede zouden gaan het meteen zou lukken?

Toen Cris en Joost in oktober vertelden dat zij een kindje verwachten, was het voor ons überhaupt nog geen optie. Natuurlijk dacht ik, wat zou het leuk zijn als... maar ik gaf Julian nog borstvoeding en daardoor was ik nog niet ongesteld geweest. Dat we graag een tweede wondertje zouden willen, was voor ons al wel duidelijk. En toen ging het snel. Opeens was daar de eerste menstruatie weer en een maand later hadden we een positieve test in onze handen. Even slikken (blijdschap overheerste) want alles kwam tegelijk; eind november was ik aan een nieuwe baan begonnen dus ik zat zelfs nog in mijn proeftijd, 1 december kregen we de sleutel van ons nieuwe huis (van Amsterdam naar Noord-Brabant) en ik was zwanger!

We besloten ons geluk ook vroeg met onze familie te delen. Dat was achteraf al bij ongeveer 5 weken tijdens onze verhuizing. Ik kon mijn mond sowieso niet echt houden en tijdens de eerste zwangerschap was ik zo misselijk dat ik er nu weer voor vreesde. Met een boekje wat we voor Julian gekocht hadden omdat hij grote broer zou worden vertelden we het de opa's en oma's en Cris. Tegelijk zwanger, hoe leuk! Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik tegelijk zwanger met twee vriendinnen, ook heel speciaal maar dit voelt wel extra speciaal!

Cris is 8,5 week eerder uitgerekend maar doordat het mijn tweede zwangerschap is, zijn de buiken nu best wel vergelijkbaar. Een fotoshoot staat al op de planning want dit willen we uiteraard laten vastleggen. Het is ook echt leuk om ideeën of vragen met elkaar uit te wisselen. Ik merk dat ik er nu nog iets minder mee bezig ben omdat ook veel aandacht naar Julian gaat en ook deze zwangerschap ben ik onwijs misselijk geweest en heb ik veel overgegeven. Dat is jammer maar nu ik over op de helft ben en het weer beter gaat kunnen we nog meer vooral leuke dingen delen. Voor onszelf ben ik nog niet aan het shoppen geslagen maar ik vind het heerlijk om al wel als tante leuke dingen uit te zoeken. Heerlijk snuffelen tussen de kleine maatjes (op internet helaas) en alle accessoires. Ik kijk er ook onwijs naar uit dat onze twee hummels straks zo weinig schelen in leeftijd en ook met Julian, want wat is nou 2 jaar. Maar eerst nog even van onze zwangerschappen genieten. Wat mij betreft dubbel zo hard want dat ons gezinnetje hierna misschien wel compleet is, is zeker mogelijk.

Ben jij zwanger (geweest) tegelijk met iemand in je naaste omgeving?

3 jaar geleden

Aaah wat leuk. Dubbel feest! 👍 😄

3 jaar geleden

Ow heerlijk van genieten, bij nr 2 leek het voorbij te vliegen voor mijn gevoel. Ik ben wel alle keren zwanger geweest samen met mn vriendinnetje. Dus onze kids zijn van dezelfde leeftijd, ook super leuk. En toen mn zus aan het bevallen was van de eerste bleek ik net zwanger van nr 2. Dus heel even was ik samen met mn zus zwanger maat ik gunde haar haar momentje dus heb het toen pas iets later verteld. Geniet ervan!