Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • mama
  • rregels
  • consequent

Zucht.......

Ik heb helemaal niet zoveel regels maar de regels die ik heb daar houd ik me consequent aan. Want ik hoor altijd dat dat de gouden tip is.

Nou ben ik dus al 8 ½ jaar bezig met 1 regel: niet donderen op de bank. Een bank is op te zitten. Alhoewel ik me daar echt consequent aan hou is het iedere keer raak. En uiteraard op het moeilijkste tijdstip van de dag, als ik met het eten bezig ben en Rene is nog niet thuis. Met Stef ben ik daarmee begonnen, en ook met Lotte heb ik het volgehouden. En ook Maud mag het niet. Hoe vaak ze niet van de bank af zijn gevallen! En na 5 minuten gaan ze gewoon weer door.

Maar nou vraag ik me dus echt af waarom ze het toch doen?! Is het omdat ze het vergeten? Of omdat het ze gewoon niet interesseert? Of misschien omdat het kinderen zijn? Ik weet het niet hoor maar aan het einde van de dag kan ik daar zo boos om worden.

Het is nu vakantie, het einde van de vakantie om precies te zijn. En ik weet niet hoe het met jullie is maar normaal ben ik er een beetje klaar mee aan het eind van de vakantie en ben ik blij als ze weer naar school gaan. Maar het gaat nu eigenlijk wel goed, tenminste tot het magische moment. Zodra ik met het eten begin gaat het mis. Eerst gaan Stef en Maud, dan spreek ik die toe. En dan gaan Lotte en Maud. Stef en Lotte begrijpen niet dat omdat ze dit doen Maud het ook gaat doen. Nou ja we zullen het er maar op gooien dat het komt omdat het kinderen zijn.

Hopelijk hebben ze het wel door als ze 18 zijn.