Snap
  • Baby
  • Gezond

Zou hij kinkhoest hebben?

Mijn kindje hoest al een goede maand, is het nog steeds die verkoudheid of is er meer?

Mijn kindje kreeg een maand geleden last van zijn keeltje en neus. Hij was superverkouden en hoestte superveel. Hij heeft een lelijke hoest en een loopneusje. Ook heeft hij enkele keren koorts gehad (zo'n 38,7° maximum), maar dit is niet meer gebeurd de laatste week. De eerste keer bij de dokter kreeg hij een hoestfles en de tip om zijn neusje goed te spoelen met physiologisch water. Maar dit hielp niet echt. Na het 2de bezoekje aan de dokter zei hij dat we best puffers zouden halen om hem smorgens en savonds te geven. Dit hielp wel, maar ondertussen is het precies weer erger geworden. Hij hoest vaak zo zwaar en hard dat hij ervan wakker wordt en ook wel eens van over moet geven. Nu geven we ondertussen 2x per dag zijn hoestfles en 2x per dag zijn puffers, hoop dat dit beter gaat zijn.

Mijn vriend begon over kinkhoest, iemand die hiermee al in contact gekomen is? Hoe weet ik of hij kinkhoest heeft? Zijn er tekenen die erop kunnen wijzen? Of is het toch normaal dat het zolang kan duren?

9 jaar geleden

Even naar de ha en laten testen? Beter zekerheid dan onzekerheid lijkt mij.

9 jaar geleden

Als je het niet vertrouwd moet je gewoon terug gaan naar de huisarts en vraag naar een test voor kinkhoest. Een collega van mij heef tdit gehad en daar zagen ze dat bij de bloeduitslag. Succes en beterschap met je zoontje!

9 jaar geleden

Zijn er allergieën in de familie of eczeem? Dat is namelijk ook mogelijk. Ik ben allergisch voor wol, mijn zoontje ook. Dat uit zich in neusverkoudheid en hoesten. Astma kan een generatie overslaan. Het kan dus zomaar zijn dat als jij er bijna of geen last van hebt en je 1 van je ouders ook niet maar een oom of tante wel, dat je zoon het ook erg heeft. Je kunt allergisch zijn voor huissofmijt en de omsalg van weer kan ook invloed hebben. Heel veel succes en sterkte met de verkoudheid van je zoontje.